Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Alleen op reis langs de Côte d’Azur

Er zijn talloze steden en plekken die je echt moet bezoeken aan de Côte d’Azur. Het is dan eigenlijk ook zonde om op één plek te blijven heel de vakantie. Reizen wordt een steeds grotere trend ten opzichte van traditioneel vakantie vieren. Wellicht denk je bij rondreizen aan Thailand, Australië of Midden-Amerika. Maar je hoeft niet gelijk zo ver weg! Vooral als je voor de eerste keer gaat, kan het prettig zijn om een land te kiezen dat wat dichter bij huis ligt. Zo zijn er weinig grote cultuurverschillen, kan je gemakkelijk naar huis bij noodgevallen en kan je zelfs je eigen autootje meenemen! Dit is waarom je gemakkelijk alleen op reis kan langs de Côte d’Azur.

Plein Alleen op Reis Côte d'Azur via cotedazur.nl

Foto van Côte d’Azur via Pixabay

Weinig cultuurverschillen

Wanneer je op reis gaat in het buitenland, is het gewoonlijk ontzettend belangrijk om je van tevoren te verdiepen in de lokale cultuur. Zo weet je van tevoren hoe je je moet gedragen. In China moet je bijvoorbeeld nooit je bord helemaal leeg eten, omdat dat betekent dat je niet genoeg hebt gehad. En in Thailand? Daar mag je je negatieve meningen over het koningshuis niet uiten. Of in Bulgarije, waar knikken ‘nee’ betekent en schudden ‘ja’. Door van tevoren research te doen voorkom je miscommunicatie en problemen.

Wanneer je gaat reizen langs de Côte d’Azur, zul je dit soort grote verschillen niet tegenkomen. Het is daarom vooral voor de onervaren reiziger een veilige plek. Vrouwen hebben gelijke rechten, je hoeft niet extra te letten op je kleding en met je normale Nederlandse gedragsregels trap je niemand op zijn tenen. Een groot voordeel van de Côte d’Azur is ook dat er relatief veel Engels wordt gesproken. Misschien kan je ook nog wel een woordje Frans van de middelbare school?

Monaco Alleen op Reis Côte d'Azur via cotedazur.nl

Foto van Monaco via Pixabay

Noodgevallen

Voor het eerst alleen op reis gaan is eng. Al helemaal als je niet zomaar naar huis kan. Echter, wanneer je in Frankrijk op reis gaat kan je rekenen op hetzelfde systeem als in Nederland. In geval van een ongelukje is er altijd wel een ziekenhuis in de buurt. Je hebt gewoon internet en je kunt bellen in noodgevallen. Veroorzaakt een grote domper op je reis dat je echt graag naar huis wil of dat iemand naar je toe moet komen? Binnen een dag kan er iemand bij je zijn. Vanaf Utrecht is de Côte d’Azur ongeveer 12 uurtjes rijden. En vanaf Amsterdam ben je binnen 5 uurtjes in Toulon met het vliegtuig.

Alleen op Reis Côte d'Azur via cotedazur.nl

Foto van Côte d’Azur via Pixabay

Vervoer

Aan de Côte d’Azur heb je prima openbaar vervoer. Net als in Nederland kan je de bus, de trein of een taxi pakken. Het is echter ook een goed idee om je eigen auto mee te nemen! Zo ben je ontzettend wendbaar en kan je gemakkelijk alles zien wat je wil zien. Je bent ook veel minder tijd kwijt met reizen, waardoor je extra veel van de bestemmingen kan genieten.

Voel jij je nu al comfortabel genoeg om je spullen te pakken en te vetrekken? De helderblauwe luchten, prachtige stranden en al het overheerlijke eten is het 100% waard. En wat een mooie bestemmingen heb je om te ontdekken!

Lijkt het jou wat om een reis te maken langs de Côte d’Azur? Laat het ons weten!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl