Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De 5 mooiste stranden aan de Côte d’Azur

Alleen al denkend aan de Côte d’Azur, snak ik weer terug naar het zomerse weer. De mooie witte stranden aangrenzend aan het blauwe water, terwijl tegelijk het geluid van het water mij doet ontspannen. Nu het koude weer bij ons om de hoek is komen kijken, wil ik zeker weer naar de zonnige Côte d’Azur. Om nog even in de strandstemming te zijn, neem ik jullie daarom in dit blog mee naar de vijf mooiste stranden van de Côte d’Azur. Vergeet dus even het koude weer en laat je meesleuren naar mijn vijf favoriete stranden van Oost-Frankrijk.

Plage Notre Dame

Vergeet de auto op vakantie en vind totale rust bij Plage Notre Dame. Dit strand, gelegen aan de Île de Porquerolles, is één van de mooiste stranden die je kunt vinden aan de Côte d’Azur. Maak een wandeling op dit strand en geniet ondertussen van het mooie uitzicht. Omdat het een autovrij eiland is, krijg je gelukkig geen last van toeterende auto’s en kun je makkelijk tot rust komen. Er zijn geen strandtenten te vinden en het is wat aan de kleinere kant, maar het uitzicht maakt alles goed. Plage Notre Dame is makkelijk te bereiken met de pont via het eiland Giens, gelegen in Hyères. Eenmaal op het eiland aangekomen kun je het strand makkelijk te voet bereiken. Wil je er sneller zijn? Huur dan een fiets. Overal op het eiland zijn namelijk fietsen te huur. Neem zeker je tijd voor Plage Notre Dame en geniet vooral.Cote D'azur

Foto: Hugo Petitjean via Pixabay

Port Grimaud Beach

Port Grimaud, ook wel het kleine Venetië genoemd, heeft ook een prachtig strand. Dit strand is omringd met veel palmbomen. Leg lekker je handdoek neer of huur een comfortabel bedje en vergeet alle stress voor even. Een hele dag op het strand, klinkt toch als muziek in je oren? En op het strand van Port Grimaud vermaak je je zeker een dag. Het strand grenst aan de boulevard met een ruim aanbod aan restaurants, bars en cafés. Wacht vooral tot de zon ondergaat voor een mooie zonsondergang en zodra het donker is kun je romantisch uitkijken naar de lichtjes van Saint-Tropez. Ben je klaar met luieren op het strand en wil je iets actiefs doen? Ga dan naar de chique haven van Saint-Tropez waar je kunt jetskiën. Voel de wind door je haren wapperen, terwijl je stevig vasthoudt aan het stuur. Verder zijn er tal aan winkels, dus neem vooral mooie souvenirs mee naar huis.

Port Grimaud mooiste stranden Côte d'Azur

Foto: Ildigo via Pixabay

Esclamandes

Aan de oostkant van Saint-Aygulf is het grootste strand te vinden: de Esclamandes. Omdat het strand zo lang is, is Esclamandes in vier delen opgesplitst: familiedeel, nudisten, kitesurfen en honden. Bij het familiedeel van het strand, aan de kant van het centrum, zijn er baaien met ondiep water te vinden. Ideaal voor de kleintjes, die nog niet kunnen zwemmen. Wil je lekker je energie kwijt? In het oostelijke deel van het strand is er een speciale plek voor kitesurfers. Toekijken mag natuurlijk ook, want hoe cool zijn kitesurfers wel niet?! Let er wel op dat het meest oostelijke deel, dus het einde van het strand, bedoeld is voor nudisten. Verder zijn er op Esclamandes op verschillende plekken stranddouches en strandpaviljoens te vinden. Dus wanneer je niet met zand en al het strand wilt verlaten kun je lekker snel onder een stranddouche springen!

Castel Plage

Heb je veel geld te besteden en wil je een luxe strandvakantie? Ga dan zeker naar het privéstrand van Nice: Castel Plage! Ga ondertussen lekker genieten in het restaurant en beach club Castel Plage voor de lekkerste cuisines en cocktails. Het restaurant biedt een mooie dakterras aan met panoramisch uitzicht over het strand. Hou je camera dan ook zeker gereed voor de mooiste shots tijdens de zonsondergang! Huur wanneer de zon nog hoog staat een ligbed om even te kunnen genieten van de rust en de zon. Verder vind je in de haven van Nice peperdure jachtschepen. Mooi voor de foto’s of om zelf op te gaan natuurlijk.

cote d'azur

Foto: Ekansh Saxena via Unsplash

Plages de Pampelonne

Om op beroemdheden-jacht te gaan moet je echt bij Plages de Pampelonne zijn. En waar beroemdheden vaak zijn, zijn er ook veel beach clubs te vinden. Swing lekker los in beachclub Le Club 55 of geniet van verse vis bij restaurant Nikki Beach. Het kan allemaal. En vergeet niet om ook te genieten van het mooie strand. Maak een lange wandeling langs het heldere water of neem een verfrissende duik. Tot slot kun je ook nog mooie auto’s en jachtschepen spotten en met geluk spot je zelfs een beroemdheid. Plages de Pampelonne is één en al luxe. Heb je het even gehad op het strand? Dan kun je makkelijk Saint-Tropez verkennen. Zo kun je èn lekker uitwaaien op het strand èn cultureel actief zijn in Saint Tropez. Klinkt goed toch?

strand

Foto: Valentin B. Kremer via Unsplash

Voor alle bestemmingen zijn er ook tal van accommodaties te vinden. Neem dus snel een kijkje voor al ons aanbod aan de Côte d’Azur.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl