Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Tips om duurzaam vakantie te vieren

Vind je het belangrijk om rekening te houden met het milieu en de natuur? Ook tijdens je vakantie kunnen kleine dingen het verschil maken. In dit blog deel ik daarom enkele handige tips voor duurzaam vakantie vieren aan de Côte d’Azur. Zo weinig moeite voor jou, maar een groot verschil voor het milieu.

Voor vertrek

Begin bij het begin en denk even aan het achterlaten van je huis. Schakel alle apparatuur in je huis volledig uit. Vergeet daarbij geen apparatuur zoals een magnetron die normaal gesproken altijd is aangesloten. Onnodig wanneer je twee weken naar Frankrijk vertrekt! Ben je toch bezig? Doe dan meteen even de energievergelijker en filter hierbij op groene stroom. Heb jij nog geen groene stroom? Dan is dit de eerste stap. Maar zelfs wanneer je dat wel hebt is het aan te raden via hoyhoy.nl eens na te gaan of je ergens anders goedkoper uit bent.

duurzaam

Duurzaam reizen naar en aan de Côte d’Azur

Hoe reis je naar de Côte d’Azur? Voor welke optie je ook kiest, je kunt elke manier van vervoer verduurzamen. Wanneer je met twee stellen op vakantie gaat, deel dan een auto. En neem niet onnodig veel spullen mee. Hoe zwaarder je bepakt bent, hoe meer brandstof je auto verbruikt. Laat die fietsendrager dus lekker thuis en huur een fiets aan de Franse Rivièra. Wil je toch vliegen? Betaal dan een paar euro extra om de CO-2 uitstoot te compenseren. Maar het beste is en blijft natuurlijk om met het openbaar vervoer te reizen. Met NS internationaal reis je vanuit Nederland gewoon naar Nice of Hyeres met de trein. Eenmaal op de plek van bestemming kun je ook prima reizen met het openbaar vervoer. De trein- en busverbindingen aan de Côte d’Azur zijn goed geregeld.

treinrails

Neem je eigen duurzame waterfles mee

In Frankrijk kun je het kraanwater gelukkig gewoon drinken. Maak hier dan ook gebruik van en koop geen plastic flessen met water in de supermarkt. Maak er een gewoonte van om je herbruikbare waterfles altijd bij je te dragen. Zo voorkom je dat je verplicht bent een plastic fles met water te kopen wanneer je een middag op het strand ligt of door een stad slentert.

Vermijd plastic tassen

Wat voor plastic waterflessen geldt, geldt ook voor plastic tassen. In elke winkel worden de plastic tassen gratis aan je uitgedeeld in Frankrijk en dat is helaas echt niet goed voor het milieu. Eenmaal terug in je accommodatie gooi je die plastic tassen gewoon weer weg. Zorg ervoor dat je altijd een tas bij je hebt waarin je je boodschappen en aankopen kunt opbergen.

Bezoek een van de Nationale Parken aan de Côte d’Azur

Waar je verschillende toeristische attracties beter kunt vermijden, ben je met het bezoeken van een Nationaal Park juist heel duurzaam bezig. Met het geld dat jij uitgeeft aan een toegangskaartje wordt de natuur in zo’n Nationaal Park behouden. Aan de Côte d’Azur zijn er genoeg natuurparken die een bezoek waard zijn. Wat dacht je van Nationaal Park Calanques?

duurzaam

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Résidence les Océanides

Familie van Dijk, 4 januari 2017

Genoeg te beleven!

Mooi en centraal gelegen park, prachtig en compleet appartement. De verscheidenheid aan uitjes. Je kunt de bergen in, naar een leuke stad, het strand, de natuur in, een museum. Genoeg te beleven en te zien. En, oh ja, wat wij veel gedaan hebben, is fietsen in deze prachtige omgeving.

Bezocht Résidence les Océanides met partner.

Bestemming bekijken

CotedAzur.nl