Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

3x miniroadtrips tijdens je vakantie aan de Côte d’Azur

Roadtrips, ik hou ervan! In de auto stappen en in een dag verschillende mooie en fotogenieke plekken ontdekken. Dat gevoel van vrijheid alleen al is top. En zelf voel ik me altijd weer een beetje trots wanneer ik een mooi plekje heb ontdekt tijdens een route. In dit blog deel ik 3 miniroadtrips die je tijdens je vakantie aan de Côte d’Azur in één dag kunt ondernemen. Ga je mee op reis?

Voorbereid op roadtrip

Bij mij begint een vakantie altijd met een globale planning. Ik vind het heerlijk om na te denken wat ik allemaal wil gaan doen en zien op de plek van bestemming, maar vind het nog fijner om dingen pas echt vast te leggen op het moment zelf. Geen verplichtingen en alle vrijheid om dat te zien en te doen waar je op dat moment zin in hebt. Wel zorg ik er vooraf voor dat hoofdzaken goed geregeld zijn. Juist zodat ik op vakantie kan ontspannen. Zo print ik tickets altijd uit en bewaar ik die in een mapje en schrijf ik alle to do plannen die ik heb op. Zo heb ik overzicht in m’n hoofd en kan ik op vakantie snel beslissen wat ik wil doen. En ga je op vakantie met de auto? Dan is het aan te raden om ook even je verzekering te checken. Zorg voor een goedkope autoverzekering zodat je je aan je budget houdt en vergelijk alle verzekeringsmaatschappijen met elkaar. Gedaan? Nu ben je klaar om te gaan!

to do cote d'azur

Foto: Jealous Weekends via Unsplash

Van Nice naar Monte Carlo

Met een lengte van in totaal 25 kilometer is een roadtrip van Nice naar Monte Carlo echt mini te noemen. Toch is de route alleen al zo adembenemend mooi dat je er met gemak een dag mee kunt vullen. Je rijdt namelijk langs ruige landschappen die met zekerheid instawaardig te noemen zijn. Tip: stop net voordat je Monte Carlo binnenrijdt ook nog even in Cap d’Ail. Hier strek je de benen op het strand en aanschouw je ondertussen de mooiste villa’s. Ben je eenmaal aangekomen in Monte Carlo? Kruip in de huid van Max Verstappen en rijdt onder de tunnel van het Fairmont Hotel door. Deze tunnel is een wereldberoemd stukje van het circuit. Tel daar alle prachtige racemonsters bij op die je hier op de weg spot en je Grand Prix ervaring is compleet.

nice

Foto: Jannis Lucas via Unsplash

Ontdek Èze

Op welke plek aan de Côte d’Azur je ook vakantie viert, een roadtrip naar Èze is wat mij betreft altijd een must do. Deze plek is het snelst te bereiken vanuit Nice, in dat geval sta je in een half uur op de top van de berg in Èze. Maar ook vanuit Antibes en Cannes sta je er binnen een uur. Je hebt dus eigenlijk geen excuus om deze roadtrip over te slaan. Helemaal niet wanneer je, net als ik, dol bent op een panoramisch uitzicht en hoogtes. Dat uitzicht alleen al maakt Èze tot mijn favoriete plekje van de Côte d’Azur. Dit wil je met eigen ogen gezien hebben. Maar het stadje zelf is ook heerlijk om doorheen te slenteren. Trek stevige schoenen aan en wandel langs de authentieke huizen en smalle straatjes. Een terrasje pakken met uitzicht mag natuurlijk niet ontbreken.

Eze village - vakantie aan de Côte d'Azur

Foto: Bogitw via Pixabay

De mooiste schatten van de natuur: vanuit Fréjus naar Natuurreservaat Parc Naturel Régional des Préalpes d’Azur

Ben je dol op natuur? Dan is deze roadtrip op jouw lijf geschreven. Niet alleen vormt een van de natuurreservaten die je kunt vinden aan de Côte d’Azur het eindpunt van je reis, ook onderweg rijd je langs mooie stukken natuur.  Ongeveer op de helft van deze roadtrip, die 47 kilometer lang is, doorkruis je namelijk het Esterel gebergte. Een plek die iedere liefhebber van de Franse Rivièra gezien moet hebben. Geniet van al het moois op deze plek en stop even voor een picknick of een drankje. In Natuurreservaat Parc Naturel Régional des Préalpes d’Azur parkeer je je auto vervolgens voor een wandeling. Hier zie je meer dan 2000 soorten planten en ontdek je spectaculaire grotten.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl