Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Met de auto naar de Côte d’Azur

De Côte d’Azur ligt op ongeveer 1.300 kilometer vanaf Utrecht, een afstand die je goed kunt afleggen met de auto. Een leuke trip, want je rijdt door heel Frankrijk. Een ideale route om lekker naar buiten te kijken en te genieten van het mooie landschap van Frankrijk.

Routes

Je moet natuurlijk eerst door België, maar al snel ga je de grens over naar Frankrijk. Je kunt ervoor kiezen om de route te nemen over Parijs, de autoroute ‘du sud’. Erg leuk om een tussenstop te maken in Parijs, om daar één of twee nachten te verblijven. Even een snelle citytrip in Parijs erbij toevoegen. Ideaal om lekker uitgerust op de vakantiebestemming te komen.

shutterstock_3439121

Of je kunt kiezen om de autoroute ‘du soleil’ nemen, die via Dijon en Lyon loopt. Een leuke route, vooral bij Lyon, waar de snelweg je dwars door de stad leidt. Je kunt dus ook snel even genieten van deze grote stad in Frankrijk. Na Lyon hoef je niet meer lang in de auto te zitten en komt het warme klimaat je al snel tegemoet. Op de vele parkeerplaatsen langs de weg kun je dan rustig even een broodje of een ijsje eten en genieten van het geluid van de krekels om je heen.

Het is een lange rit, maar het heeft toch ook wel zijn charme vind ik!

Geen auto fan, maar wel Côte d’Azur fan?

Wil je liever het vliegtuig? Aan de Côte d’Azur bevinden zich drie luchthavens, te weten Nice, Marseille en Toulon in de regio Languedoc-Roussillon. Vanuit Nederland kunt je deze luchthavens bereiken met verschillende vliegmaatschappijen als KLM, TUIfly en Transavia.

shutterstock_76435762

Al met al is de Côte d’Azur een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming, hoe je er ook komt. Zolang je er maar komt! Eenmaal aangekomen kun je genieten van je welverdiende vakantie op de camping, in een vakantiehuis, vakantiepark of villa. De omgeving heeft zeer veel te bieden, het klimaat is erg goed, alle ingrediënten zijn aan de Côte d’Azur aanwezig om je te laten genieten van een fantastische en onvergetelijke vakantie in Frankrijk!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
Holiday Marina - CotedAzur.nl

Holiday Marina

Grimaud

  • Jacuzzi
  • Bezoek de vele wijndomeinen
  • Mediterraanse keuken

"Camping Holiday Marina, gelegen in de prachtige omgeving van de Côte d'Azur en omgeven door rust en natuur is deze camping echt een aanrader voor families."

Pagina delen

CotedAzur.nl