Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De omgeving van de Côte d’Azur

De Côte d’Azur is een gebied met vele geografische contrasten met bossen, stranden, bergtoppen en valleien. De kust wordt gekenmerkt door rotspartijen, honderden stranden en brede baaien. De zandstranden van de Côte d’Azur zijn wereldberoemd. Overal zijn strandbedden en parasols te huur. Tijdens de lunch geniet men in één van de strandtentjes van een heerlijke Salade Niçoise met een fris glas witte wijn. Wie wat ongereptere stranden zoekt gaat naar één van de vele baaitjes langs de kust, waar men in alle rust kan zonnebaden. Kortom; de omgeving van de Côte d’Azur alleen al is een must om te bezoeken!

omgeving van de Côte d'Azur

De kust

Het langste zandstrand van de Côte d’Azur is het strand van Fréjus-Plage. Voor de kust liggen honderden rotsen en kleine eilandjes. Daar zijn de Iles d’Hyères ten zuidoosten van Hyeres en Le Lavandou en de Iles de Lérins, ten zuiden van Cannes de meest bekende van.

Langs de hele kust zijn goede faciliteiten om een aangename vakantie door te brengen. Een ruime keus uit een grote verscheidenheid aan accommodaties, van familiecamping tot vakantiepark en van luxe villa tot eenvoudig appartement, biedt voor elk wat wils.

De steden

Nice is de grootste badplaats aan de Côte d’Azur en tevens het belangrijkste toeristencentrum van Frankrijk. Bovendien heeft Nice ná Parijs de meeste musea en galeries. De badplaats Saint-Tropez is nog altijd een geliefde bestemming voor toeristen. De kade met luxueuze superjachten vormt de belangrijkste attractie van dit gezellige dorp.

omgeving van de Côte d'Azur

Recreatie

Wandelaars vinden langs de kust prachtige routes over aangelegde wandelpaden en de minder actieve wandelaar kan heerlijk slenteren over de beroemde boulevards van bijvoorbeeld Cannes of Nice. Voor de watersporters is de Côte d’Azur een waar paradijs met gezellige havens in elke kustplaats, kristalhelder water en ruime mogelijkheden om een zeil- of motorbootje te huren of een uurtje te surfen of waterskiën.

Gedurende het hele seizoen worden in alle plaatsen aan de Côte d’Azur activiteiten georganiseerd, zoals muziekfestivals en lokale markten. De bekendste evenementen zijn het carnaval in Nice, het Festival de Jazz in Juan-les-Pins en natuurlijk het filmfestival van Cannes.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
Camping Les Lauriers Roses - CotedAzur.nl

Camping Les Lauriers Roses

Fréjus

  • 3 km van zee
  • Verwarmd zwembad
  • Luxe safaritent

Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of een mix van beide, Camping Les Lauriers Roses biedt het allemaal. Dus pak je koffers en bereid je voor op een vakantie vol onvergetelijke momenten aan de Côte d'Azur!

Pagina delen

CotedAzur.nl