Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Cocktails aan de Côte d’Azur

Omdat cocktails en de Côte d'Azur bijzonder goed samen gaan

Om nog even in de zomerstemming te blijven met deze regenachtige dagen, hierbij drie leuke cocktails die populair zijn in de leukste streek van Frankrijk. Leuk om, in plaats van dat biertje of wijntje, lekkere cocktails aan de Côte d’Azur te bestellen. Proost!

La Piscine

De naam zegt het al, het zwembad. Dit drankje wordt meestal geserveerd in een groot rode wijn glas. Er zijn streken waar ze dit drankje met witte wijn of rosé serveren, maar hé in de Côte d’Azur wordt dit natuurlijk gedaan met champagne! Het glas wordt voor de helft gevuld met champagne en vervolgens afgevuld met ijsklontjes. Heel simpel, maar oh zo lekker en zeer populair onder de terrasgangers aan de Côte d’Azur.

Monaco

Monaco, ja echt zo heet dit drankje. De naam is gekozen omdat de kleuren van het rode drankje en het witte schuim overeenkomen met de kleuren van de vlag van Monaco. Het is een mix van bier, grenadine limonade en 7up of sprite. Ideaal voor de vrouwen (en mannen) die niet zo van bier houden!

Frosé

Geen ontdekte cocktail aan de Côte d’Azur, maar wel een enorme hit afgelopen zomer. Overgewaaid over zee vanuit New York stond dit drankje als eerst op de menukaarten aan de Côte d’Azur. Het leuke is dat je dit net zo goed thuis kunt maken met behulp van de blender. Het enige wat je nodig hebt is een fles rosé, aardbeien, suiker, citroensap en ijsklontjes. Je giet de rosé in een bak om het vervolgens 6 uur te laten invriezen. Je mixt de aardbeien met suiker en dit meng je daarna met de bevroren rosé, citroensap en ijsklontjes in de blender. Kleed het drankje leuk aan door middel van een mooi glas en een aardbeitje op de rand. Muntblaadjes kunnen eventueel ook nog worden toegevoegd als decoratie.

mojito-1428947_960_720

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl