Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Côte d’Azur

De magische streek van Frankrijk!

Côte d’Azur

De magische streek van Frankrijk!

De Côte d’Azur is een populaire vakantiebestemming voor velen, Nederlanders niet uitgezonderd. De Côte d’Azur is de streek in Zuid-Frankrijk om te genieten van een rustige vakantie volop zon, zee en strand. De plek waar je geweldige steden kunt bezoeken, rustige wandelingen kunt maken en uren aan het strand kunt liggen. Een prachtige omgeving, goed eten, gezellige steden, dorpjes en leuke mensen maken deze bestemming een perfecte plek om je zomer door te brengen.

Frankrijk is als vakantieland zeer geliefd bij de Nederlanders. Of je nu een familiecamping aan zee, een villa in het binnenland of een luxe vakantiepark zoekt. In Frankrijk kan iedereen zijn vakantie naar eigen wens invullen. De Côte d’Azur is het belangrijkste toeristische gebied in Frankrijk. Deze geliefde vakantiebestemming verzorgt maar liefst 70 miljoen overnachtingen per jaar. Ruim een derde van de werknemers in deze regio is werkzaam in de toeristische industrie. Met gemiddeld ruim driehonderd dagen zon per jaar, 400 kilometer kustlijn en stranden, 18 golfbanen en 3.000 restaurants heeft de Côte d’Azur haar bezoekers veel te bieden.

Het begin van het toerisme aan de Côte d’Azur

De eerste toeristen aan de Côte d’Azur waren rijke Britten, die aan het eind van de 18e eeuw de Zuid-Franse kust bezochten om te ontsnappen aan de druilerige Engelse winters. Sinds de vorige eeuw besloten enkele hotels in Cannes om de deuren voortaan niet meer te sluiten tijdens de zomer. Dat was de start van het alsmaar groeiende toerisme.

De Côte d’Azur wordt van oudsher veel bezocht door beroemde schrijvers en kunstenaars, die vaak lange periodes in deze aangename kustregio doorbrengen. Met name de schilders Picasso en Henri Matisse maakten hier hun mooiste werken. Na de tweede wereldoorlog werd de Côte d’Azur een populaire vakantiebestemming voor een breder publiek en werd gestart met de aanleg van campings en vakantieparken.

Blog

Op het blog geven wij je nóg meer informatie. Met onze blogs voorzien jou van inspirerende blogs die dieper ingaan op bepaalde bestemmingen, ervaringen van anderen en natuurlijk tips voor de leukste campings, restaurantjes en activiteiten. Dit wordt gedaan door een groep Francofielen die gek zijn op deze streek in Zuid-Frankrijk!

Ben jij ook zo’n liefhebber van de Côte d’Azur en lijkt het je leuk om jouw ervaringen te delen? Dat kan! Stuur een e-mail naar [email protected].

CotedAzur.nl