Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De 3 mooiste kerken aan de Côte d’Azur

We herkennen het allemaal in een vakantie: al struinend door de straten en over pleinen bewonder je alle pracht en praal van bezienswaardigheden die je wel gezien moét hebben. Van monumenten tot natuurpracht, en van musea tot kerken. Veel vakantiegangers bezoeken de kerk op vakantie, omdat elke kerk een ander verhaal te vertellen heeft. Tip: kijk omhoog! Vele kathedralen zijn enorm groot en hebben prachtige plafonds, muurschilderingen en glas-in-loodramen. In deze blog 3 kerken aan de Côte d’Azur die een bezoek meer dan waard zijn!

De Russisch-Orthodoxe kathedraal Saint-Nicolas @Nice
Hoe belandt een stukje Rusland aan de Middellandse Zee? Als je dieper in de geschiedenis duikt, komen de verhalen al snel boven water. Nice was niet alleen een populaire plaats onder de welgestelde Engelsen, maar ook de Russische tsaren kwamen graag naar de zonnige badplaats om de strenge winter in Rusland te ontlopen. Klinkt interessant, toch? De Russische kathedraal in Nice werd gebouwd in opdracht van de laatste Russische tsaar, Nicolaas II. De karakteristieke uitvormige koepels laten zien dat de kathedraal duidelijk geïnspireerd is op de Basiliuskathedraal in Moskou. De koepels zijn bekleed met geglazuurde dakpannen en bladgoud. Het interieur is rijk versierd met muurschilderingen, fraaie houten lambriseringen en iconen. Er komen minimaal 100.000 toeristen per jaar de kathedraal bezoeken. Ben jij er daar een van?

Adres: Avenue Nicolas II, 06000 Nice, Frankrijk

Notre-Dame de l’Esperance @Cannes
Denk je aan Cannes, dan denk je aan het beroemde Filmfestival. De chique kledingzaken, luxe hotels en imposante jachten verwelkomen wereldsterren uit alle windstreken. Wil je een dag niet zonnen op de uitgestrekte witte zandstranden van de Franse Côte d’Azur, maar een dag cultuur snuiven? Struin door de smalle straatjes van de middeleeuwse wijk Le Suquet, en zet koers richting de 16e eeuwse Notre-Dame de l’Esperance. Aan de Place de la Castre staat het door monniken gebouwde kerk: Kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Hoop. In de binnenkant schuilt alle pracht en praal van lambrisering en kunstwerken. Het meest bijzondere vind ik toch wel het uitzicht, dat uitreikt tot de stad Cannes, de Baai en het vulkanische gebergte van Esterel.

Adres: Place de la Castre

Cathédrale de la Major @Marseille
Met een paar duizend zitplekken is dit een van de grootste kerkgebouwen van Frankrijk! De eerste steen van deze kathedraal is in de 12e eeuw door Louis-Napoléon Bonaparte gelegd. Nadat eeuwen later een klokkentoren werd gebouwd, was de kathedraal eindelijk af. Een aantal eeuwen geleden is de kathedraal afgebroken en opnieuw gebouwd. Op deze plek aan de waterkant hebben al eeuwenlang kerken gestaan. De hedendaagse kathedraal is in de Romaans, Byzantijnse stijl gebouwd: wauw! Kleine rondboogvensters, decoraties met ronde bogen en versierde muren met marmer en mozaïek karakteriseren deze bouwstijl. Wat je niet mag missen aan de binnenkant? De achthoekige koepel en de Lazeruskapel!

Adres: Place de la Major, 13002 Marseille, Frankrijk

Welke kerken heb jij bezocht aan de Côte d’Azur?

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
8

Domaine de Fayence

Familie Persoon, 26 september 2016

Domaine de Fayence

De omgeving is prachtig. Het is een groen park. Maar voor kinderen is er niet zo veel te doen dan alleen zwemmen, jeu de boules en wandelen. Je zit zo aan de kust. De bekende badplaatsen zoals Nice, Cannes, Frejus en st. Raphael en natuurlijk st. Tropez zijn de moeite waard om te bezoeken. Maar het achterland is ook prachtig.

Bezocht Domaine de Fayence met partner.

Bestemming bekijken

Pagina delen

CotedAzur.nl