Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De 5 must sees van de Côte d’Azur

Op vakantie naar de Côte d’Azur is al een hele ervaring op zich. Prachtige stranden, een azuurblauwe zee… Voor de uitzichten alleen al is het een aanrader om er eens naartoe te gaan! Maar er is nog veel meer te doen dan strandwandelingen maken en zonnen. Onze tip? Huur een vakantiehuisje 12 personen en maak er een familie- of vriendenvakantie van. Deze must sees van de Côte d’Azur wil je zeker met ze delen!

Een dagje naar Nice

Wanneer je een huisje Frankrijk gaat huren, is de Côte d’Azur een ideale bestemming. Er is van alles te zien en te ervaren. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan de stad Nice. Je kunt er winkelen, terrashoppen, genieten aan het strand, een boottochtje maken en heerlijk eten en drinken. Gegarandeerd een leuke dag weg voor de hele groep!

De must sees van de Côte d'Azur
Foto van Arno Smit via Unsplash

Boottocht naar de Lérins eilanden

Als je wilt weten hoe de Franse zuidkust er vroeger waarschijnlijk uit heeft gezien, moet je zeker naar de veerboot naar de Lérins eilanden nemen vanuit Cannes. Op de kleine eilandjes vind je ongerepte natuur, maar ook leuke, kleine vissersdorpjes en oudere gebouwen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fort of klooster? Een echte aanrader!

Middeleeuwse parfumstad Grasse

Parfumfans moeten beslist een bezoek brengen aan Grasse. Dit mooie middeleeuwse stadje aan de azuurblauwe kust is bekend van de parfumindustrie. Je kunt er verschillende parfumhuizen bezoeken en vindt er het Musée International de la Parfumerie. Ook mooi: om de stad heen liggen vele, uitgestrekte bloemenvelden in allerlei kleuren. Deze bloemen worden tevens gebruikt om de parfums van te maken.

De must sees van de Côte d'Azur
Foto van Vanesa conunaese via Unsplash

Het Romeinse Fréjus

In de Romeinse tijd was Fréjus een van de belangrijkste steden dankzij zijn strategische ligging. Bovenop een rots van vijfentwintig meter hoog was dit de perfecte verdedigingsplek. Er zijn nog veel Romeinse elementen terug te vinden, die het allen de moeite waard maken om de stad te bezoeken. Een daarvan is de ruïne van het amfitheater uit de eerste eeuw. Ook zijn er middeleeuwse bouwwerken te bewonderen én je kunt er lekker genieten op het strand.

Vorstelijk genieten in Monaco

Een bezoek aan vorstendom Monaco blijft een bijzondere ervaring. Zodra je er bent, voel je je de koning te rijk. Luxe jachten, privé stranden en dure auto’s: je kunt het zo gek niet verzinnen of je ziet het voorbijkomen. Vergeet ook zeker niet het 13e-eeuwse Grimaldi paleis dat bovenop de zestig meter hoge rots Le Rocher gevestigd is. Dagelijks kun je hier de wisseling van de wacht bekijken. Een indrukwekkend choreografisch schouwspel!

De must sees van de Côte d'Azur
Foto van Matthias Mullie via Unsplash

Dit waren de 5 must sees van de Côte d’Azur. Welke must see wil jij het eerst bezoeken?

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Le Dramont

Familie Zijlstra, 26 september 2016

Toplocatie aan zee!

Top locatie aan zee! Prachtige kust . Mooi achterland . Rust en drukte dichtbij.

Bezocht Le Dramont met partner.

Bestemming bekijken

CotedAzur.nl