Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De mooiste wandelplekken van de Côte d’Azur

De Côte d’Azur is bij uitstek de plek om een luxueus leventje te leiden. Niet voor niets wordt deze regio het paradijs voor de rich and famous genoemd, want de Côte d’Azur heeft alle ingrediënten voor een jetset leven. Fijne badplaatsen, bruisende steden vol luxe en restaurants waar je je niet alleen omringt met sterren, maar ook de sterren van de hemel eet. De weelderigheid wil je natuurlijk met eigen ogen ontdekken tijdens een bezoek, en daarom tip ik je de mooiste wandelplekken aan de Côte d’Azur.

Monaco

In de stad Monte Carlo, bij sommige mensen beter bekend als Monaco, kun je veel mooie wandelingen maken. In het belastingparadijs vind je veel mooie huizen, maar ook parken en iconische gebouwen zijn aanwezig. En vergeet ook zeker de prachtige haven niet! Er is in ieder geval genoeg om je over te verbazen als je een wandeling gaat maken door de stad.

Het absolute hoogtepunt van de stad is de Japanse tuin, vol met mooie bloemen en vijvers. Hier moet je per definitie doorheen wandelen, want hier kun je alle drukte van de stad vergeten en genieten van de rust en de kalmte van de tuin.

de mooiste wandelplekken aan de Côte d'Azur
Via Unsplash van
Julien Lanoy

Cannes

Cannes staat bekend om zijn luxe filmfestival, waar veel acteurs samenkomen om hopelijk een prijs in ontvangst te mogen nemen. Maar Cannes heeft ook heel mooie stranden! Op die stranden kun je de mooiste strandwandelingen maken die je nooit gaat vergeten. Hier heerst een gezellige sfeer en het weer is bijna altijd fantastisch. Tussen het wandelen door even een pauze nemen? Langs het strand heb je ontelbaar veel dingen te doen. Je kunt bijvoorbeeld een hapje gaan eten, een kijkje nemen in de haven of jezelf vermaken met een potje beachvolleybal.

de mooiste wandelplekken aan de Côte d'Azur
Via Unsplash van Anastasiia Chepinska

Mourre Nègre

Buiten de steden en de stranden heeft de Côte d’Azur ook een prachtige natuur die je uitnodigen voor een wandeling. Een van die plekken vol groen is Mourre Nègre. Vergezichten die je misschien niet zo snel verwacht als je denkt aan de Côte d’Azur, maar toch meer dan de moeite waard zijn. In het uitgestrekte wandelgebied word je getrakteerd op uitzicht over Montagne de Lure en Digne-les-Bains. Tijdens het wandelen door de natuur krijg je te maken met veel hoogteverschil, waardoor je hier aan het goede adres bent voor uitdagende wandelingen.

de mooiste wandelplekken aan de Côte d'Azur
via Unsplash van Pine Watt

Dit waren de mooiste wandelplekken aan de Côte d’Azur. Waar zou jij het liefst willen wandelen?

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Les Pêcheurs

Familie van Zuijlen, 26 september 2016

de Cabanas zijn perfect!

Mooie cabanas die mooi beschut liggen en redelijk goed gesitueerd (beter dan de mobil homes die veel in een rij staan). goed zwembad, lekker restaurant, kanoen is leuk, meer ook maar mocht iets netter zijn. En de ligging t.o.v. strand en steden, dorpjes en binnenland is heel goed. Cabanas zijn perfecte accomodaties, lekker ruim, bedden prima, keuken prettig en net sanitair. Meertje is wel een pluspunt, maar had er meer van verwacht, schoner. Dorpje, binnenland goed bereikbaar en de stranden van St Tropez tot St Raphael is mooi en goed te bezoeken. Ook in hoogseizoen, ook al is het dan (natuurlijk) een druk gebied.

Bezocht Les Pêcheurs met partner.

Bestemming bekijken

CotedAzur.nl