Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De rally van Monte Carlo

16 januari is het weer zo ver! De 85e rally van Monte Carlo gaat plaatsvinden in Monaco. Deze race is één van de oudste en bekendste wedstrijden ter wereld waarvoor vele autoliefhebbers naar Monaco afreizen. Door de smalle wegen en het onvoorspelbare weer van de Zee-Alpen is deze rally niet ongevaarlijk en daardoor spectaculair om naar te kijken.

Monaco als vakantiebestemming

Alleen al als je naar Monaco als vakantiebestemming kijkt zijn er genoeg redenen om er even een paar dagen tussen uit te gaan. Deze dwergstaat van ongeveer twee vierkante kilometer heeft meer te bieden dan je misschien zou denken. Ten eerste is het middellandse zeeklimaat niet verkeerd. In januari is het nog niet warm genoeg om lekker met je badkleding op het strand te gaan liggen maar je kunt zeker meer zon dan in Nederland verwachten met temperaturen rond de 18 graden.

Monaco ligt aan de Côte d’Azur en is dus omringt van mooie natuur en stranden. Daarnaast staat Monaco bekend om zijn luxe. Daaronder vallen beroemde casino’s, winkelcentra, tuinen en hotels. Maar schik niet! Ook voor wat minder geld kun je van Monaco genieten. Toch is het stiekem wel leuk om te beleven hoe de rijken der aarde leven.

Een kijkje achter het stuur

Uiteindelijk komen de meeste mensen toch voor één ding naar Monaco en dat zijn auto’s. De koning van de rally van Monte-Carlo is beslist Sébastien Loeb, die maar liefst zeven keer de overwinning mee naar huis nam. Om te zien hoe het er in de auto van Loeb aan toe gaat is hier een indrukwekkend filmpje van de race van vorig jaar.

Collectie antieke auto’s

Kun je nou niet genoeg krijgen van auto’s? Dan heeft Monaco ook nog de Exhibition of HSH The Prince of Monaco’s Vintage Car Collection. Deze privé collectie van oldtimers waren onderdeel van Prins Rainier III zijn verzameling en zijn nu terug te vinden op deze tentoonstelling in Fontvieille.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
Villa La Villotte - CotedAzur.nl

Villa La Villotte

Sainte-Maxime

  • Perfecte locatie
  • Luxe villa
  • Prachtig zeezicht

Pagina delen

CotedAzur.nl