Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Duiken in de Middellandse Zee

Tijdens een vakantie zijn duiken en snorkelen fijne en geliefde activiteiten, aldus vele vakantiegangers. Niet alleen vanwege de verkoeling van de zee: De onderwaterwereld van de Middellandse Zee herbergt een schat aan kleurrijke onderwaterbewoners en spectaculaire grotten. Wie eenmaal afgereisd is naar de blauwe diepte, kan de fascinatie haast niet loslaten. In deze blog geef ik je informatie over het duiken én de beste duikspots aan de Côte d’Azur.

Een duikje in de duikwereld
Al een lange tijd is duiken toegankelijk voor iedereen. Dit komt door de moderne uitrusting, die je onmiddellijk kan lenen bij verschillende duikcentra. De Côte d’Azur is rijk aan stranden met kristalhelder water, flora en fauna, en een kleurrijk onderwaterleven. De temperatuur van het water is gemiddeld rond de 20 graden Celsius. In de maanden mei t/m september willen vele toeristen de octopussen, zee-egels, inktvissen en scheep- en vliegtuigwrakken bekijken in de Middellandse Zee. Kies ervoor om een excursie te boeken bij een duikschool, of ga zelf op pad!

Zie jij ze al? … de duikspots!
De kustlijn va de Côte d’Azur wordt gekleurd door verschillende dorpjes en steden. Bij elke badplaats is wel een mooie snorkellocatie te vinden. Laten we het rijtje houden op 4 beste duikspots, voordat deze blog de pan uit rijst.

#1 Plage Mala – Cap d’Ail
Plage Mala is gelegen in een inham van de Baai van Saint-Laurent. Loop je ca. 120 treden af, dan bereik je het goudgele zandstrand. Het water rond het strand is kraakhelder, en de vele rotsformaties maken het onderwaterplaatje compleet

#2 Parc National des Calanques – De Calanques
Tussen Cassis en Marseille ligt Parc National des Calanques, en is een favoriete plek voor de snorkelaar dankzij de grote rotsachtige inhammen aan de kust. Bijna geen wind, en water zo helder als glas: deze plek mag je als fervent snorkelaar niet missen!

#3 Nice
De have van Nice is tot de dag van vandaag nog steeds een toeristische trekpleister. Loop je een stukje door naar de oostkant van de haven, dan bereik je de stranden Coco Beach, Cap de Nice en Pointe de Gaton. Vanaf hier kan het duikplezier beginnen.

#4 Les îles d’Hyères
De eilandgroep Iles d’Hyères wordt geroemd om het onderwaterparadijs. Wat je hier tegenkomt? O-zo-grote zeebaarzen, talloze barracuda’s en koralen met kleuren van een heel kleurenpallet. Wrakduikers opgelet, want op de zeebodem slapen de U-boot Le Rubis en de vrachtboot Donator!

Waar ben jij al eens wezen duiken in de Middellandse Zee?

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl