Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Royalty in Monaco: de fascinerende Grimaldi’s

Het paleis van Monaco mag je natuurlijk niet missen als je het ministaatje bezoekt. De wisseling van de paleiswachten (dagelijks om 11.55 uur sharp) is een echte must-see. Maar het Palais Princier de Monaco is om meer redenen het bekijken waard. Hier ligt namelijk de historie van de Grimaldi’s, de Monegaskische royal family. Hun leven is op z’n minst fascinerend te noemen. Al is het natuurlijk de vraag of je de informatie hieronder ook echt in het paleis zal terugvinden…

Noodlot slaat toe

Het vorstenhuis van Monaco bestaat al sinds 1297, maar dat is wel érg ver om terug te gaan. In 1949 – ook lang geleden, maar te overzien – werd prins Rainier III vorst van Monaco. Zeven jaar later – in 1956 dus – trouwt hij met de beroemde filmster Grace Kelly. Samen krijgen zij drie kinderen: Caroline (1957), Albert (1958) en Stéphanie (1965). Het noodlot slaat hard toe binnen het gezin als moeder Grace in 1982 een fataal auto-ongeluk krijgt. Lang gingen de geruchten dat haar jongste dochter Stéphanie – die bij haar in de auto zat – de wagen bestuurde. Achteraf blijkt de prinses waarschijnlijk een beroerte te hebben gehad.

Caroline Monaco

Prinses Caroline in 2009.

Oudste dochter Caroline heeft al een scheiding achter de rug, als ze verliefd wordt op Stefano Casiraghi. Maar drie jaar na de geboorte van hun derde kind ontvouwt zich opnieuw een drama. Stefano verongelukt in 1990 tijdens een speedbootrace. Negen jaar later trouwt ze met de Duitse Ernst August van Hannover. Samen krijgen ze nog een dochter. Ernst August blijkt geen makkelijke man. Hij drinkt veel en plast in 2000 tijdens de Expo in Hannover tegen het Turkse paviljoen, wat een diplomatieke rel veroorzaakt. Inmiddels leven Caroline en haar licht ontvlambare echtgenoot al jaren gescheiden van tafel en bed.

Feestbeest wordt huisvader

prins albert monaco

Prins Albert en Charlene houden het toch al zes jaar vol samen.

Snel verder met prins Albert, de huidige vorst van Monaco. Albert was jarenlang een feestbeest dat genoot van het luxe leven en zich omringde met mooie vrouwen. Onder zijn exen bevindt zich onder meer topmodel Naomi Campbell. In deze roerige tijd verwerkt hij twee buitenechtelijke kinderen, die hij later beide erkent. Sinds 2006 heeft hij een relatie met de Zuid-Afrikaanse Olympisch zwemster Charlene Wittstock. De twee trouwen in 2011, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Zo zou de bride to be naar haar geboorteland willen vluchten om het huwelijk te voorkomen. De bruiloft gaat uiteindelijk door, maar niet zo vrolijk als je van zo’n feest mag verwachten. Toch is het paar nog steeds samen. Hun gezin werd in 2014 uitgebreid met een tweeling.

Zwanger van de bodyguard

Prinses Stéphanie Monaco

Prinses Stéphanie in 1986.

En dan de jongste dochter: prinses Stéphanie. De prinses leidt al jong een losbandig leven met veel affaires. Uiteindelijk wordt ze zwanger van haar bodyguard Daniel Ducruet, met wie ze twee kinderen krijgt en ook trouwt. Dat huwelijk is voorbij als er foto’s opduiken van Daniel die zich vermaakt met Miss België. Stéphanie krijgt een derde kind, volgens de geruchten opnieuw van een bodyguard. In 2001 verruilt ze het paleis voor het circus als ze verliefd wordt op Franco Knie. Er volgt een tijd waarin ze rondtrekt met circus Knie. Vervolgens trouwt ze nog een keer, nu met een andere man. Wat de huidige stand van zaken is in het liefdesleven van Stéphanie, weet zij alleen zelf.

Dus ben je ooit in Monaco en bezoek je het paleis, bedenk dan wat zich hier allemaal heeft afgespeeld in de afgelopen decennia. En dan was dit nog lang niet alles…

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
8

Domaine des Eucalyptus

Familie Buikema, 4 januari 2017

Prachtige omgeving!

Dicht bij veel voorzieningen en St. Aygulf, Frejus en St. Raphael. Tips voor de omgeving: Nabijgelegen plaatsen, strand van St. Aygulf.

Bezocht Domaine des Eucalyptus met partner.

Bestemming bekijken

Pagina delen

Les Prairies de la Mer - CotedAzur.nl

Les Prairies de la Mer

Grimaud

  • Direct aan het strand
  • Levendige familiecamping
  • Animatie voor het hele gezin

Camping Les Prairies de la Mer aan de Côte d'Azur is echt een “alles-in-één” camping waar het hele gezin zijn draai kan vinden.

CotedAzur.nl