Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Massif de l’Estérel

Dit massief is een gebergte in de departementen Var en Alpes-Maritimes. Hoewel de toppen tot uiterlijk 600 meter reiken, is het een indrukwekkend gebied, dat zo’n 250 miljoen jaar geleden gevormd is. Het contrast van het rode vulkanische gesteente met de smaragdgroene en azuurblauwe tinten van de zee versterken de beleving van deze geologische puzzel, waarvan ik de details graag overlaat aan experts.

Massif de l’Estérel

Veel te zien en te beleven

Het is een veelzijdig gebied met bossen, kapen, bergtoppen, kreken en ruïnes die mysterieuze verhalen herbergen. Je kunt er volop wandelen, fietsen, vissen en rotsklimmen. De geurende planten, bomen en kruiden vormen de dagelijkse omgeving van herten, zwijnen, schilpadden, baardgieren en hagedissen. Eucalyptusbomen geven een exotisch beeld aan de omgeving, en de pin parasols voorzien je stijlvol van de nodige schaduw. De overvloed aan rozemarijn, tijm, heide en aardbeibomen levert nectar aan vele bijenvolken van imkers die hun bijenkasten her en der in het gebied plaatsen. Het enige dat storend kan zijn is de mistral of een bosbrand. Daarom kunnen sommige wegen of paden tijdelijk gesloten zijn.

Massif de l’Estérel

Mooiste toppen

Mont Vinaigre (618 meter), Pic de l’Ours (492 meter), Pic du Cap-Roux 453 meter)

Massif de l’Estérel

Hoe kom je er?

Massief
Via de A8, afslag 38 Fréjus-Saint-Raphaël. Richting Fréjus/Tour de Mare. Om het massief binnen te gaan, volg de RN7 die slingert langs de Auberge des Adrets (bij de Mont Vinaigre).

Kreken (calanques)
Via Saint-Raphaël centre, naar Agay via Valescure. Wegen staan aangegeven. De beroemde route de la corniche d’or, aangelegd op initiatief van de Touring Club de France in 1903, loopt langs de zee tot Cannes! Vroeger RN7, nu RD98 en 559 (Var) en RD6098 (Alpes-Maritimes).

Je kunt de kreken ook bezichtigen met een sportbootje vanuit Saint- Raphaël, reserveren kan hier (Frans en Engels geproken).

De route de la corniche d’or is bij zonsopgang een aanrader, dan heb je een mooie lichtval en is het nog niet zo druk. Deze weg is prachtig maar heeft ook extreem veel bochten, dus let op als je vatbaar bent voor wagenziekte!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Mas de Pierredon

Familie Meulendijks, 4 januari 2017

Heerlijke vakantieplek!

Een mooie bescheiden camping met alle voorzieningen en goed verzorgd. De stadjes met hun markten en de steden op korte afstand!

Bezocht Mas de Pierredon met partner.

Bestemming bekijken

CotedAzur.nl