Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

GO d’Azur, de azuurkust laat zich door mij vangen

De komende weken laat de azuurkust zich vangen door mijn iPhone. Wat begon met een blind date op het vliegveld van Marseille leidt nu tot een nieuw avontuur, mijn nieuwe boek GO d’Azur. Ik was ook wel even uitgekeken op Amsterdam.

Samen met twee ondernemers start ik een nieuwe brand in Zuid-Frankrijk. Wij gaan voornamelijk Nederlandse kunst en design bemiddelen. GO d’Azur.

Lorgues

Vorige week bezocht ik Lorgues. Ik werd direct verliefd op de kleurrijke gevels, zuchtende ramen en bejaarde deurtjes. Lorgues is de Var en de Var is niet Côte d’Azur. Het is wat meer ongeslepen en robuust en daar hou ik van.

Niet verkeerd om geïntroduceerd te raken in het Franse leven via mijn geliefde. Het leert me direct de cultuur en mentaliteit beter te begrijpen. De Fransen zijn vriendelijk, behulpzaam, maar ook onderhevig aan strenge regelgeving. Een beetje ondernemer uit het buitenland heeft het niet gemakkelijk in de bureaucratische malle molen.

Ook Carcès, waar hij aan een terrasproject werkt voor een Nederlands gezin, is betoverend. Klaprozen omringen het dorp.

Locals geven de beste sfeerimpressie

Net als in mijn Amsterdamfotografie focus ik op de locals. Oude mensjes, die vroeg in de ochtend of later op de middag door de straten slenteren, op weg naar de Bar Tabac. Soms bepaal ik de setting van tevoren en wacht ik tot iemand door het beeld heen loopt. En met de snelheid van zo’n ‘oudje’ is de wachttijd lang.

Gisteren bezocht ik Mougins, waar ik een kunstenares uit Nederland heb geïnterviewd. Daarover meer in mijn volgende blog op Côte d’Azur.

Stay tuned!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl