Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Tips voor het inpakken van je koffer

Iedereen kent het wel. Je gaat op vakantie en dan sta jij daar weer voor die koffer met het zelfde spelletje: Ik ga op vakantie en wat neem ik mee?
Ik ben zelf wezen backpacken en veel gereisd dus langzaam heb ik het spelletje door. Het maakt niet uit of je met een koffer of tas gaat reizen en het maakt ook niet uit of je nou een weekendje of een heel jaar op reis gaat. Deze tips zijn voor iedereen die niets willen vergeten maar toch alles in hun bagage willen krijgen.

Wat neem ik wel en niet mee?

Paspoort en tickets
Je paspoort en je tickets zijn het eerste waar je aan moet denken als je op reis gaat. Dit klinkt misschien heel logisch maar er zijn genoeg mensen die ze per ongeluk op hun keukentafeltje laten liggen. En zonder identiteitsbewijs en tickets kom je helaas nergens!

Slippers
De gouden tip voor iedereen die gaat reizen. Ik zelf ben normaal gesproken niet iemand die slippers draagt maar zeker op een camping en naar het strand zijn ze een must. Voor de mooiste zandstranden, klik hier!

Slotje
Een slotje kan heel handig zijn als je wilt dat niemand aan belangrijke spullen gaat zitten. Een slotje kun je aan een kluisje doen maar ook gewoon aan je koffer. Leg bijvoorbeeld je laptop of paspoort in je koffer, doe een slot op je koffer en niemand kan iets uit je koffer pakken. Ik zelf heb een cijferslot zodat ik geen sleutel kwijt kan raken.

Zonnebrandcrème & insectenspray
Ik denk dat hier niet veel over te zeggen valt. Niet vergeten in ieder geval!

Pijnstillers
Reizen en werken in het buitenland is vermoeiend en je lichaam moet zich daar op instellen. Neem pijnstillers mee voor pijntjes zoals hoofdpijn maar let erop dat je niet een hele EHBO koffer meeneemt.

Zak voor vuile was
Je mocht het misschien al doen maar een plastic tas of iets anders om je vuile onderbroeken, sokken en andere was in te doen is echt je beste vriend als je op reis gaat. Zo gaat je koffer minder snel ruiken en kun je de vuile was zo in de wasmachine doen.

Kleding
Wat voor kleding neem je nou mee? Zorg ervoor dat je kledingstukken kiest die lekker zitten, makkelijk te combineren zijn met je andere kleren en niet gestreken moeten worden.

Kleding rollen
Probeer je kleding op te rollen in plaats van opvouwen. Hierdoor blijven je kleren netjes, komen er geen kreukels in en het bespaart plaats in je koffer.

Kleding kun je wassen
Neem niet te veel kleren mee! Een fout die veel vakantiegangers maken. Op bijna elke camping heb je wasmachines waar je kleding kunt wassen dus die vijf lange broeken zijn nergens voor nodig.

Spullen kun je ook kopen
Vergeet niet dat Frankrijk ook gewoon een land is met winkels waar je dingen kunt kopen als je ze nodig hebt. Dit geldt voor kleren, toiletspullen en ook voor eten.

Niet te veel make-up
Belangrijke tip voor de meiden! Ik heb het zelf ook al vaker gedaan. Ik had al mijn favoriete make up mee op reis genomen. Uiteindelijk ging ik zwemmen, was het 35 graden en had ik zo veel te doen zodat ik helemaal geen zin had om veel tijd voor de spiegel te besteden. Neem gewoon mee wat je echt nodig hebt. Let er ook op dat producten zoals lippenstift door hitte kunnen smelten.

E-reader
Als je thuis een e-reader hebt liggen neem deze dan mee in plaats van zware boeken. Soms kun je boeken zelfs op je mobiele telefoon zetten.

Laat je woordenboek thuis
Geloof mij als ik zeg dat je woordenboek onder in je koffer zal blijven liggen. Als je met iemand in het gesprek bent kom je er vaak toch niet aan toe om een woordenboek erbij te pakken als je een woord niet weet en tegenwoordig is het veel handiger om woorden op te zoek via je telefoon.

Geen bergschoenen
Ook je zware bergschoenen mag je thuis laten. Zorg er wel voor dat je stevige schoenen mee hebt waar je de hele dag buiten op kunt lopen. Van plan om een avondje te stappen? Neem dan je hakjes mee en lees hier waar dit kan!

Plaats voor de terugreis
Hoe er rekening dat je met meer terugkomt. Cadeautjes, gekochte kleren of souvenirs moeten ook mee terug. Natuurlijk zijn er misschien ook dingen die je mee heen neemt zoals eten die je niet mee terug neemt dus zo kun je het een beetje compenseren.

En dan kan de reis beginnen! De bagage is hopelijk helemaal klaar voor vertrek dus nu is het alleen maar nog genieten.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
Holiday Green - CotedAzur.nl

Holiday Green

Fréjus

  • Uitgebreid animatieprogramma
  • Leef je uit in Aqualand Fréjus
  • Spot beroemdheden in Cannes

Veel afwisseling in activiteiten vind je op Vakantiepark Holiday Green, van sport en spel tot rust en ontspanning. Op dit vakantiepark vind je alles!

Pagina delen

CotedAzur.nl