Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Museum tip aan de Côte d’Azur

Musée de la Gendarmerie et du Cinéma

Sinds juni 2016 is het prachtige Provençaalse dorpje Saint-Tropez, dat alles al in zich had om een tijd heerlijk te vertoeven, een museum rijker. Het historische politiegebouw, dat als decor gediend heeft voor de films “Le Gendarme de Saint-Tropez”, heeft zijn deuren geopend voor het publiek.

Het is een leuk museum aan de Côte d’Azur voor jong en oud: er valt niet alleen veel te zien, maar ook genoeg te doen.

In het museum kun je op ontdekkingstocht naar de geschiedenis van de glorietijd van de Franse film in en rond Saint-Tropez, met als klap op de vuurpijl de inmiddels tot cult verheven komische films van “Le Gendarme de Saint Tropez”.

Het voelt alsof je je bevindt in de sferen van weleer, oog in oog met de Mr. Bean van de jaren ’60 en ’70: Louis de Funès. Hij speelt in zijn even legendarische als hilarische slapstickfilms de rol van inspecteur Cruchot: hyperactief, ongeduldig, achterdochtig, klein van gestalte, met een niet te evenaren mimiek.

louis_de_funes_1978_ws_1-zoom

Ga eens zitten achter het bureau om een “zaak” tot een goede einde te brengen, of stap in een echte 2CV voor een wilde achtervolging in gezelschap van de niets vrezende en nietsontziende non. De leukste scènes verschijnen op de voorruit wanneer je klikt op het dashboard.

Verder kun je nog een kijkje nemen in de kleedkamers van Brigitte Bardot en Romy Schneider, actrices die Saint-Tropez een glamourstatus gegeven hebben. Er zijn tijdelijke tentoonstellingen van fotografen en andere kunstenaars die de wereld van partys, mode en extravagantie in de jaren 60 en 70 helemaal doen herleven. Nostalgie!

Adres: Place Blanqui 2-83990 Saint-Tropez

Tarief: 4 euro

Openingstijden: elke dag van 10.00 -18:00 uur, behalve 1 januari, 15 januari tot 1 februari, 1 en 17 mei, 25 december

Op zoek naar musea in Cannes? Dat vind je hier!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl