Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Kerstmarkt aan de Côte D’Azur

3 & 4 December: Beausoleil's Christmas Market

De dagen worden korter en de temperaturen dalen. Her en der is er hier zelfs al een vlok (natte) sneeuw gevallen. Hoewel je af en toe met een weeïg gevoel terug denkt aan die heerlijk warme Franse zomer, heeft ook deze tijd van het jaar wel weer iets. Hoewel de temperaturen aan de Côte D’Azur vaak niet zo diep zakken als bij ons, is Kerst hier zeker ook een groot feest. Zo is er in het eerste weekend van december al de Kerstmarkt van Beausoleil.

Prachtig versierde straten

Net als bij ons, houden ze aan de Côte D’Azur van de echte kerstsfeer. Steden als Nice en Cannes worden prachtig versierd met lichtjes. In bomen, maar soms ook met heuse ornamenten op het Massena plein waar je als een sprookje tussendoor wandelt. Maar ook het oude gedeelte van de stad heeft door de belichting en de aankleding iets extra romantisch. En wat dacht je van de levensgrote kerststal op het Rosetti plein? Gewoon een groot sprookje!

Ook Cannes weet men om te turnen in een grote sprookjeswereld. Al vanaf het eerste weekend van december hebben ze hier de Cannes “Christmas Village”. Prachtige belichte houten chalets en animatie over de hele Vrijheidsallee. Verschillende kraampjes waar je kunt genieten van de lekkerste gerechten en dranken: een waar wonderland voor jong en oud.

Beausoleil Christmas Market

Zeker ook een plaatje is de Kerstmarkt in Beausoleil. Deze wordt ieder jaar weer gehouden in het eerste weekend van december. Dat is dus al bijna! De Kerstmarkt hier heeft een Provençaalse sfeer waarbij je zowel Franse als Italiaanse tintjes kunt tegenkomen. Hier kun je genieten van lokale lekkernijen en heerlijke Franse en Italiaanse wijn. Daarnaast is er voor de kinderen van alles te beleven, kunnen ze knutselen of misschien zelfs op de foto met de Kerstman.

Hoewel de Kerstmarkt het hoogtepunt is, is er de hele maand van alles te beleven in Beausoleil. Zo zie je in dit programma dat ze een ijsbaan hebben neergelegd en dat er verschillende marketen en evenementen worden georganiseerd gedurende de hele maand.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl