Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

La Nuit des Musées

Zaterdag 20 mei is dé dag voor alle cultuur en kunst liefhebbers, aangezien het La Nuit des Musées is. In Nederland bekend als de museumnacht. In veel steden in Frankrijk openen musea haar deuren. Zo ook aan de Côte d’Azur en de Provence. Voor deze 13e editie nemen verschillende musea in en rondom Nice deel aan deze gratis bezichtigingen. Voor jong tot oud is het een bijzondere ervaring, om ’s nachts, gratis in musea rond te lopen.

Deelnemende musea

La Nuit des Musées is de nacht waarin de aandacht naar de culturele sector gaat. Ook al lijkt het misschien raar om de deuren gratis te openen voor publiek, Frankrijk hecht hier veel waarde aan. Een stukje gastvrijheid zit al in de Franse cultuur, nu ook nog in de culturele cultuur!

Verschillende musea doen mee, in onder andere Nice, Cannes en Menton. Ook kleine dorpjes trekken bezoekers zoals in Gagnes-sur-Mer, Cannet en Biot. Zo zijn er nog veel andere plaatsen waar je terecht kunt, de volledige lijst vind je hier.

nuitdesmusees

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
Esterel Caravaning - CotedAzur.nl

Esterel Caravaning

Fréjus

  • Vlakbij het stadje Fréjus
  • Animatieprogramma in de zomer
  • Overdekt kinderbadje

Zwemmen in de jungle? Camping Esterel Caravaning heeft een zwembad geheel in een jungle thema; de kinderen weten wel waar ze heen willen op de camping!

CotedAzur.nl