Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Het weer aan de Côte d’Azur

Genieten van een verkoelend drankje op een terras aan het water, struinen door de winkelstraten met de middagzon op je gezicht of lekker in de zee spelen met de kids, klinkt het niet heerlijk? Het weer aan de Côte d’Azur is iets waar wij in Nederland vaak alleen maar van kunnen dromen.

Zomer

Met overdag temperaturen rond de dertig graden en ’s nachts temperaturen rond de twintig graden is de Côte d’Azur een favoriete zomerbestemming voor velen. Bang dat het te warm is? Geen zorgen! Een heerlijke zeebries (en genoeg ijsjes eten!) maken het goed dragelijk. Vergeet niet regelmatig in te smeren met zonnebrand, veel water te drinken en op tijd verkoeling te zoeken mocht het toch te warm worden. Maar, zeg nou zelf, een verkoelende duik in de oceaan of het zwembad klinkt niet verkeerd, toch?! Kies bijvoorbeeld voor het vakantiepark Le Clos des Oliviers. Een dagje relaxen, juist sportief doen of een dagje shoppen? Het is hier allemaal mogelijk! Ook voor kleine kinderen is hier genoeg te doen.

Winter

Ondanks dat het in de winter fris kan zijn aan de Côte d’Azur, is het hier toch goed te vertoeven. De zon laat zich vaak zien wat zorgt voor zachte temperaturen tussen de vijftien en twintig graden. Daarnaast zijn er een aantal voordelen. Wintersporters kunnen hun hart niet op: in de bergen kan vaak volop worden geskied met een strakblauwe lucht en een zonnetje op je gezicht, kan het nog beter?! Daarnaast is het in de wintermaanden vaak een stuk rustiger en zijn accommodaties goedkoper dan in de zomermaanden. Ga bijvoorbeeld naar Domaine de Fayence, een ultieme accommodatie om te ontspannen en te ontsnappen aan de koude winter in Nederland.

Of je nou besluit om in de zomer of in de winter naar de Côte d’Azur af te reizen, eigenlijk is dit een bestemming die het hele jaar door goed vertoeven is. Neem snel een kijkje bij de vele accommodaties en steden die wij aanbieden, waar ben jij dit jaar te vinden?!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl