Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Cogolin

Een echt authentiek Provençaals dorpje waar je de sfeer van vroeger nog kunt proeven

Cogolin is een vriendelijk dorpje aan de rand van het Maures-gebergte en kijkt uit over de Golf van Saint-Tropez. De plaats heeft een mild klimaat en heeft door de eeuwen heen haar authentieke Provençaalse karakter weten te behouden.

Informatie over Cogolin

Er gaan verschillende verhalen over de oorsprong van de naam van het dorp, maar de meest waarschijnlijke versie is toch wel dat de naam afkomstig is van het woord “cougoul”, wat “kleine ronde heuvel” betekent. Op de top van deze heuvel heeft ooit een kasteel gestaan. Het enige restant hiervan is de 14e eeuwse klokkentoren, de Tour de l’Horloge, die vanaf de begraafplaats te zien is. De rest van het kasteel is tijdens de religieuze oorlogen in de 16e eeuw verwoest. Om Cogolin goed te verkennen is er een leuke wandelroute van ruim een uur uitgezet, die start bij het Office de Tourisme. De plaats staat bekend om haar kunst en ambachten. Naast de handgeweven tapijten zijn met name de pijpfabriekjes beroemd. In twee fabriekjes kan nog steeds bekeken worden hoe de pijpen van een speciale houtsoort worden vervaardigd.

Net als het nabijgelegen Grimaud wordt Cogolin van de zee gescheiden door een vlak stuk land. Slechts vier kilometer van het dorp verwijderd liggen de badplaatsen Port Cogolin en Marines de Cogolin. Marines de Cogolin is een moderne badplaats, die veel overeenkomsten heeft met het ernaast gelegen Port Grimaud. In de haven is plaats voor maar liefst 1.500 boten. De diversiteit aan vakantiehuizen, winkeltjes en restaurant zorgen voor een gezellige vakantiesfeer. Voor de liefhebbers van zon en zee is even verderop een heerlijk strand met watersportfaciliteiten en restaurantjes. Port Cogolin is een veel ouder, kleiner havenplaatsje met 180 ligplaatsen.

CotedAzur.nl