Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Roquebrune-sur-Argens

Een prachtig Middeleeuws dorpje in de buurt van Fréjus

Niet ver van de kustplaats Fréjus, ongeveer 15 kilometer landinwaarts, ligt het middeleeuwse dorpje Roquebrune-sur-Argens. De plaats ontleent haar naam aan de rode rotsen van de Rocher de Roquebrune waar de plaats op gebouwd is.

Informatie over Roquebrune-sur-Argens

Het historische centrum met vele steegjes en trappetjes is bijna geheel autovrij. Aan de rand van het dorp is een ruim parkeerterrein waar kosteloos geparkeerd kan worden. In het centrum vind je een aantal leuke souvenirwinkeltjes, terrasjes en restaurants. De beste winkelstraat is de Rue de Grande André Cabasse. Daarnaast is de Rue de l’Hotel de Ville is de hoofdstraat waaraan de Moorse galerijen zich bevinden. Ondanks de aanwas van vakantiehuizen in de omgeving en de modernisering heeft Roquebrune-sur-Argens haar oorspronkelijke charme weten te bewaren.

In de omgeving van Roquebrune-sur-Argens zijn mooie wandelingen te maken door de uitgestrekte wijnvelden, langs de rivier de Argens of naar het meer Lac d’Arena. Bij dit meer zijn ook meerdere strandjes waar waterfietsen te huur zijn.

CotedAzur.nl