Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping

Glamping: kamperen in de natuur, maar dan wel in een accommodatie die van alle (luxe) gemakken is voorzien!

Wie denkt aan de Côte d’Azur, denkt haast onvermijdelijk aan de glamour van deze streek. En hoewel je de glamour al snel ervaart door te verblijven in een luxe villa of een riante vakantiewoning, kun je de glamour nu ook beleven op een camping. Want wanneer je deze twee begrippen samenvoegt krijg je glamping: comfortabel kamperen. Zo hoef je niet je eigen tent of caravan helemaal mee te slepen naar het zuiden van Frankrijk. Toch blijf je de gezellige sfeer en de laagdrempeligheid van een camping behouden. Een ideale manier om de Côte d’Azur te ontdekken met het hele gezin.

In welke glamping accommodatie slaap jij?

Waar glamping is begonnen met luxe safaritenten met of zonder eigen sanitair, is er nu een ruim aanbod aan luxe accommodaties op campingterrein. Zo kunnen luxe stacaravans of chalets je ook het gevoel van glamour en luxe op een camping geven. Welke accommodatie je ook kiest, je bent in ieder geval gegarandeerd van een comfortabele slaapplek. Want zelfs een stoere canvas safaritent is voorzien van echte bedden met goede matrassen.

Een andere bijkomende luxe die je in de meeste glamping accommodaties hebt is een eigen sanitair. Nu je niet meer met een wc-rol onder de arm de hele camping over hoeft, voelt zo’n luxe safaritent toch al bijna aan als een villa. Bovendien kun je in je tent de sterren van de hemel koken in de compleet ingerichte keuken, en als er dan eens wat overblijft kan je dat nog makkelijk kwijt in de koelkast.

Glamping aan de Côte d’Azur

Veel campings aan de Côte d’Azur nemen glamping behoorlijk serieus. Zij zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt: een waar vijf-sterren gevoel. Dit gaat verder dan alleen overnachten in een comfortabele accommodatie. Je moet dan ook niet raar opkijken van een wellnesscentrum, of een uitgebreid tennispark op de camping.

Toch blijft het basisprincipe van kamperen ook hier erg belangrijk. Wie kiest voor een glamping vakantie aan Côte d’Azur, ervaart ook nog de gezellige sfeer. Wie een wandeling maakt over het kampeerterrein hoeft niet om een praatje verlegen te zitten. Nieuwe vrienden worden in een mum van tijd gemaakt. En de kids maken op een camping vrienden voor het leven. Kortom: reden genoeg om te kiezen voor een glamping aan de Côte d’Azur.

CotedAzur.nl