Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Met het vliegtuig

Binnen twee uur naar de zon!

Wil je liever niet urenlang in de auto zitten voordat je aangekomen bent op je vakantiebestemming, dan kun je natuurlijk nog altijd met het vliegtuig gaan! De Côte d’Azur telt maar liefst vier luchthavens, dus er is altijd wel een luchthaven in de buurt van je vakantiebestemming.

Met het vliegtuig naar de luchthaven Marseille-Provence

Vanuit Nederland ben je in ongeveer twee uur al op dit grote vliegveld van Marseille. Dit geldt eigenlijk voor alle vluchten naar de Côte d’Azur. Met een directe vlucht ben je sowieso binnen twee en half uur in het prachtige Zuid-Frankrijk. Je kunt het beste vanaf Amsterdam vliegen. Vanaf hier vertrekken de meeste directe vluchten.

Nice Côte d’Azur

Zowel vanuit Amsterdam, Eindhoven als Rotterdam vertrekken er directe vluchten naar Nice. Vanuit Rotterdam is het bijvoorbeeld maar één uur en 45 minuten. De luchthaven van Rotterdam is veel rustiger dan Amsterdam, dus je hoeft geen uren van te voren aanwezig zijn.

Toulon-Hyères

Vanaf de luchthaven van Rotterdam/Den-Haag ben je in anderhalf uur al op het vliegveld van Toulon-Hyères. Deze vlucht kun je bijvoorbeeld via Transavia boeken. Andere luchtvaartmaatschappijen die naar de Côte d’Azur vliegen zijn Air France KLM, Easyjet en Ryanair.
Deze luchthaven ligt daarnaast ook het dichtst in de buurt van de mondaine badplaats Saint-Tropez! Vanaf de luchthaven is het maar een uurtje met de auto naar deze stad.

Als je op tijd boekt (buiten het hoogseizoen) kun je vaak tussen de 100 en 150 euro al een retourticket bemachtigen.

Avignon-Caumont

Vanaf Nederland gaan er geen directe vluchten naar Avignon. Websites van verschillende luchtvaartmaatschappijen geven aan dat je met het vliegtuig naar Parijs of Lyon kan en vanaf daar de TGV naar Avignon kan nemen. In totaal ben je ongeveer zes uur onderweg. De hele reis per trein afleggen is misschien een betere optie. Je reis duurt dan ongeveer zeven en een half uur, maar het is altijd nog sneller dan met de auto.

Vanaf de luchtavens in de Côte d’Azur gaan er een aantal keren per uur bussen naar de omliggende plaatsen. Voor meer info kun je kijken op onze pagina van en naar het vliegveld.

Bon voyage!

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl