Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Uit eten aan de Côte d’Azur: de aanraders

Zon, zee en strand. Dat is wat een vakantie compleet maakt. Toch? Bijna, want vergeet de overheerlijke gerechten in het buitenland niet. De Franse keuken staat bekend om haar verfijnde en rijke smaak. Niet gek dat je verrukkelijk kunt eten tijdens je vakantie aan de Côte d’Azur. Daarom zet ik in dit artikel de zeven beste restaurants van de Côte d’Azur op een rij. Bon appétit!

La Storia

Bij Cours Saleya kan je overheerlijk eten. Er zijn hier verschillende toeristische restaurants, maar zijn allemaal gezellig en beschikken over een terras. Bij La Storia aan Cours Saleva kun je allerlei lekkers uit verschillende gebieden proeven. Vooral Italiaanse en Franse gerechten zijn er in overvloed.

La Colombe d’Or

Lik je vingers af bij de lekkernijen van hotel-restaurant La Colombe d’Or in Saint-Paul-de-Vence. Hier serveren ze traditioneel eten, wat van zeer hoge kwaliteit is. Niet alleen de gerechten zijn traditioneel, ook het decor is conventioneel. Daarnaast kijk je je ogen uit door de prachtige schilderijen die er hangen. De service van het personeel is ook uitstekend. Niet goedkoop, maar wel de moeite waard.

Restaurants aan de Côte d'Azur - Food

Foto van Pixabay

L’Atelier du Port

Chic uit eten maar niet de hoofdprijs betalen? Dan ga je naar L’Atelier du Port. Dit restaurant lijkt chic, alleen zie je dit niet terug in de prijs. Het succes van L’Atelier du Port ligt verscholen in het feit dat de meeste gerechten huisgemaakt zijn. Veel toeristen zie je hier niet, aangezien het vooral bekend is onder locals.

L’Escalinada

Bij restaurant L’Escalinada eet je uit de eigen keuken. Al jaren serveert dit restaurant producten uit de streek, waardoor je authentiek Frankrijk proeft. Ook onder de lokale bewoners is dit restaurant een echte topper.

La Rossettisserie

Meet the locals bij La Rossettisseri! Dit restaurant is bijzonder in alle opzichten. Het restaurant is compact, de kelder is daarentegen groot. Ook is de prijs noemenswaardig. Voor € 14,50 heb je een compleet drie gangenmenu. Lekker, simpel en lokaal eten staan centraal bij La Rossettisserie. Ook zit je tijdens het diner samen met andere gasten aan een lange tafel. Perfect om je Frans te oefenen.

La Taverne du Safranier

Als je zin hebt in vis, moet je bij La Taverne du Safranier zijn. Dit is een erg populair restaurant, zowel onder locals als onder toeristen. Geniet hier van de mooie omgeving met een romantische sfeer. Ook de bediening is vriendelijk en zorgt dat het je aan niks ontbreekt.


Foto van Pixabay

Keisuke Matsushima

Bij Keisuke Matsushima eet je Japans met een Mediterraans tintje. Je kan hier zowel in de middag als in de avond terecht. Ook zijn de prijzen redelijk betaalbaar. Zo heb je voor 35 euro al een menu.

Ben jij al enthousiast geworden over deze restaurants van de Côte d’Azur? 

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Les Parasols d’Argens

Familie Verbaeys, 4 januari 2017

Mooie grote ruimtes!

Het is er proper, rustig, heel betaalbaar. De ruimtes waren mooi groot en alles was goed verzorgd! Vriendelijk onthaal. Fréjus was dichtbij en had een heel mooi strand.

Bezocht Les Parasols d’Argens met partner.

Bestemming bekijken

CotedAzur.nl