Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Vive le pastis!

Het typisch Franse drankje

Wat sambuca is voor Italië, ouzo voor Griekenland en raki voor Turkije, is pastis voor Frankrijk. Typisch een drankje dat je bij voorkeur nuttigt op een gezellig terras, na een warme en zonnige dag, ideaal om in het ritme van het leven aan de Côte d’Azur te komen. De specifieke geur en de dorstlessende smaak, verbonden aan heerlijke vakantiemomenten, houden de herinnering hieraan voor altijd levend.

schermafbeelding-2016-12-23-om-08-28-21

Pastis wordt gedronken als apéritif en werd uitgevonden in de haven van Marseille, waar de kruiden van Zuid-Frankrijk zich makkelijk konden verenigen met kruiden en specerijen uit het Oosten. Het bevat o.a. steranijs en zoethout. Het apéritif is bekend geworden door een prima recept van Paul Ricard die het drankje in de jaren ’30 van de vorige eeuw commercialiseert, wat hem de status van wereldmarktleider in dit product bezorgt. Aan het begin van zijn carrière krijgt Ricard nog regelmatig boetes, door het te hoge alcoholpercentage. Dit percentage ligt nu tussen 40 en 45%. Nog steeds niet gering.

In de fles is het nog transparant, eenmaal in het glas geschonken voeg je er ijskoud water en een ijsblokje aan toe, zodat het drankje pastelkleurig geel en troebel wordt en je nog langer kunt genieten van het uizicht zonder dorst te krijgen of zin om te vertrekken.

olives-190407_960_720

Ben je geïnteresseerd in meer accessoires en snuisterijen rond deze drank, of heb je zin om te proeven, waarom zou je dan niet de tijd nemen om het Maison du Pastis met een bezoek te vereren? Er zijn leuke karaffen, flessen en glazen te koop. Ook op vide-greniers, de brocantes en de marchés aux puces vind je deze spullen nog veelvuldig.

Tchin Tchin! A votre santé!

Maison du Pastis
108 Quai du Port
13002 Marseille

Openingstijden: maandag t/m zaterdag: 10:00 uur tot 19:00 uur
Zondag: 10:00 uur tot 18:00 uur

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
Domaine du Verdon - CotedAzur.nl
7

Domaine du Verdon

Castellane

  • Drie zwembaden
  • Nabij Gorges du Verdon
  • Green Key Camping

Een vakantiebestemming voor iedereen! Kids spelen met elkaar en het animatieteam en de jongeren spelen een potje voetbal.

CotedAzur.nl