Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De voordelen van een eigen camper of caravan

Overweeg je een eigen camper of caravan aan te schaffen om mee op vakantie te gaan naar de Côte d’Azur? Goed idee! Er zijn namelijk veel voordelen aan het hebben van je eigen camper of caravan. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan zeker even mee.

de voordelen van een eigen camper of caravan

Altijd je eigen spullen bij de hand

Ingerichte accommodaties in het buitenland hebben niet altijd het keukengerei dat je nodig hebt, waardoor het soms best even improviseren is bij het bereiden van een maaltijd. Als je op vakantie gaat met je eigen camper of caravan, dan is dit verleden tijd. Even een stokbroodje met kaas beleggen? Je hebt de kaasschaaf gewoon bij je. Koken voor het hele gezin in een grote pan? Ook die heb je gewoon meegenomen van huis. Bovendien weet je precies waar je aan toe bent, omdat je zelf je accommodatie gekozen hebt. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan op de bestemming.

Voordelen van een eigen camper of caravan

Op vakantie waar en wanneer je wilt

Bij het boeken van een accommodatie is het in het hoogseizoen vaak alleen mogelijk om per week te boeken. Niet zo praktisch wanneer je de hele Côte d’Azur wilt ontdekken met je camper of caravan. Voor kampeerplaatsen is het vaak wel mogelijk om per nacht te boeken, waardoor je kunt vertrekken wanneer je wilt. Zo kun je zelf bepalen hoe lang je op je bestemming blijft en wanneer je weer doortrekt met de caravan of camper.

Côte d'Azur zonsondergang strand

Foto van Leighton Smith via Unsplash

Extra bagageruimte

Ga je met het hele gezin voor meerdere weken op vakantie naar Zuid-Frankrijk? Dan kan het een beste uitdaging zijn om alles in de kofferbak te krijgen. Zeker wanneer je met kleine kinderen op vakantie gaat. Een camper of caravan kan dan uitkomst bieden, omdat je meer ruimte hebt om kampeerspullen mee te nemen. Zo word je vakantie direct een stuk relaxter, omdat je die luxe kampeerstoelen en eigen kussens wel kunt inpakken.

voordelen van een camper of caravan

De aanschaf van een camper of caravan

Heb je na bovenstaande redenen besloten een camper of caravan aan te schaffen? Dan kan het handig zijn om te inventariseren wat je budget is. Campers en caravans zijn er in alle soorten en maten met een bijbehorend prijskaartje. Wil je volgend jaar al met de camper of caravan vertrekken, maar heb je nog niet voldoende budget beschikbaar? Dan kun je ervoor kiezen om een persoonlijke lening aan te vragen. Op deze manier kun je je camper of caravan alsnog aanschaffen en je eerstvolgende vakantie al genieten van de voordelen.

Ben jij wel eens op vakantie geweest naar de Côte d’Azur met je eigen camper of caravan? Wij zijn benieuwd naar je ervaring!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

l’Arquet

Familie Toonen, 27 mei 2019

Prachtige omgeving

Ervaring

Rustige camping (wij waren er in september), vlak langs de zee met rotskust en verschillende baaien waar zwemmen mogelijk is, fraai zwembad. Geschikt om vandaaruit wandelingen en tochtjes te maken. Autoweg is dichtbij. Op een kwartier lopen is een treinstation (La Couronne), voor bijvoorbeeld een dagje naar Marseille.

Tips in de omgeving

Rotskust, baaien. Dorpje La Couronne. Arles. Marseille.

Bezocht l’Arquet in september 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

CotedAzur.nl