Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Reizen naar de Côte d’Azur: voor welk vervoersmiddel ga jij?

Vakantie vieren aan de Côte d’Azur is altijd een goed idee. Zo kent dit gebied talloze mooie plekken met veelzijdige natuur, bruisende steden en authentieke cultuur. Als je na lang wikken en wegen eindelijk besloten hebt in welke Franse stad je wilt verblijven, is het tijd om na te denken met welk vervoersmiddel je naar de vakantiebestemming wilt reizen. Hoewel je misschien direct denkt aan het vliegtuig, kun je de stad ook op andere manieren bereiken. Welke dit zijn en wat de voor- en nadelen zijn lees je hieronder. Lees je mee? 

Vliegtuig

Binnen een paar uur op plaats van bestemming staan? Kies er dan voor om te vliegen naar de Côte d’Azur. Het voordeel van vliegen is dat je binnen een paar uur in Frankrijk staat. Niet alleen is het snel, ook kun je meerdere keren per dag richting la douce France vliegen. De nadelen? Het is niet goedkoop, slecht voor het milieu en je bent op je bestemming minder flexibel door de afwezigheid van een auto.

Vervoersmiddel

Foto van Free-Photos via Pixabay

Bus 

Per bus naar je vakantiebestemming reizen is ook een mogelijkheid. Zo kun je van Amsterdam naar Nice reizen met verschillende busmaatschappijen. Bovendien kun je tegen een zeer voordelig tarief de bus pakken. Daartegenover staat wel dat je er flink wat uren over doet, vooral wanneer er file staat. Ook is het minder comfortabel dan de trein of auto en heb je weinig privacy.  

Trein 

Met de trein naar de Côte d’Azur is de derde optie. Net als de bus is deze vorm van openbaar vervoer betaalbaar. Ook is het snel en kun je vaak meerdere keren per dag in de trein stappen. Wel moet je bij dit vervoersmiddel rekening houden met vertragingen en een eventuele overstap. 

Auto 

Naar de prachtige Côte d’Azur reizen met de auto is een voor de hand liggende mogelijkheid die vele voordelen heeft. Zo kun je veel bagage meenemen, kun je zelf je vertrek plannen en bepaal je zelf wanneer je pauze neemt. Daarnaast ben je op de plaats van bestemming niet afhankelijk van een taxi of het openbaar vervoer, aangezien je altijd je eigen auto bij je hebt. Wel is het duurder dan de trein of bus, vanwege de benzine en tolwegen. Zorg er ook voor dat je voor vertrek een goede verzekering voor de auto regelt. Zo kom je onderweg niet voor verrassingen en onvoorziene kosten te staan. Ook kan het lonen om je autoverzekering te vergelijken, waardoor je geld kunt besparen. Met het geld dat je bespaart kun je samen met je partner of gezin leuke dingen van doen of lekker uit eten. Een win win situatie! 

Vervoersmiddel

Foto van GuentherDillingen via Pixabay

Wat is jouw favoriete vervoersmiddel als je op vakantie gaat? 

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Holiday Green

Familie Veelen-Engelen, 27 mei 2019

Leuke vakantie vol animatie!

rvaring

Het was een mooi verzorgde camping, de ligging was bijzonder en het personeel was uiterst vriendelijk en behulpzaam. Elke dag een verzorgd programma ( animatie ).

Tips in de omgeving

De plaatsje Fréjus en Saint-Raphaël: de oude kern is erg gezellig en uiteraard de boulevards zijn prachtig. Het strand net voorbij Saint-Aygulf ( hier konden wij ook met de hond terecht, dit is niet overal mogelijk) Een uitstapje naar Cannes en Monaco is aan te bevelen. En Gorges du Verdon mag je zeker niet vergeten.

Bezocht Holiday Green in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

CotedAzur.nl