Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

3x handige fietsapps voor op vakantie aan de Côte d’Azur + tips & tricks 

Op je fiets stappen tijdens je vakantie. Dit is en blijft echt een geweldige manier om de omgeving te ontdekken. Je komt zo op plekken waar je niet snel zou komen met de auto, het openbaar vervoer of te voet. Maar wanneer je niet bekend bent in een gebied, dan kunnen apps je helpen om de mooiste routes te vinden. Daarom zet ik 3 handige fietsapps voor je op een rijtje en deel ik wat handige tips & tricks. Hierna ben je er helemaal klaar voor om te gaan fietsen aan de Côte d’Azur

Cote d'Azur - handige fietsapps

Foto: Valentin B. Kremer via Unsplash

Eerst een paar handige tips & tricks

Ben je helemaal klaar om te vertrekken naar La France en de Côte d’Azur te ontdekken op je fiets? Heel even wachten nog, want ik heb een paar handige tips & tricks voor je zodat je optimaal gebruik kunt maken van onderstaande apps. Hou er rekening mee dat je niet alle apps offline kunt gebruiken. Zorg er dus voor dat je genoeg MB’s hebt voordat je op je fiets stapt. Prepaid internet bij Simyo is dan een goed idee. Het grote voordeel is dat je zo vooraf kunt bepalen hoeveel je kwijt bent aan internetten tijdens je vakantie. Bovendien kun je een speciale app downloaden waarbij je je dataverbruik in het buitenland handig kunt bijhouden. Met prepaid betaal je bovendien een vast bedrag per MB of kun je een bundel afsluiten. Verder raad ik je aan om een powerbank mee te nemen. Wanneer je uren aan het fietsen bent en een app open hebt staan op je telefoon vliegt je batterij er namelijk doorheen.

Bikemap

Ga je naar de Côte d’Azur om te wielrennen? Op 6 juli gaat de Tour de France van start en de route komt dit jaar heel dicht in de buurt van deze Franse regio. Ideaal dus om in deze periode ook zelf op je racemonster te stappen in Frankrijk. Maar niet voordat je Bikemap hebt gedownload. Het leukste aan deze app vind ik dat de routes die je kunt vinden in de app zijn gecreëerd door wielrenners. Zo heb je eigenlijk altijd een te gekke route te pakken. Ook officiële wielrenroutes zijn opgenomen in deze app, waaronder dus de route van de Tour de France. 

Tour de France - handige fietsapps

Foto: Humphrey Muleba via Unsplash

MTB Project

Ruil je zo’n wielrenfiets liever in voor een mountainbike? Dan is MTB Project een aanrader. Zelf vind ik mountainbiken te gek omdat je heerlijk kunt racen door gebieden die je eigenlijk alleen op een mountainbike kunt ontdekken en waar geen massa’s toeristen komen. MTB Project helpt je hierbij. In deze app vind je de mooiste routes. Tijdens deze routes maak je kennis met de meest onontdekte plekjes van de Franse Rivièra. Bij elke route vind je handige info zoals reviews van andere mountainbikers en de moeilijkheidsgraad van de trail. 

Mountainbiken - handige fietsapps

Foto: SCAPIN via Pixabay

Strava

Strava is dé app die je als echte fietsliefhebber op je telefoon wilt installeren. Wil je jouw snelheid verbeteren? Of elke keer net een stukje verder fietsen? Dan is Strava geweldig. Deze app houdt namelijk je snelheid, je afgelegde afstand en het aantal calorieën dat je verbrandt hebt bij. Deze resultaten worden opgeslagen en dankzij de statistieken kun je zo na elke fietstocht zien of je jezelf verbetert. Tip: heb je vrienden die ook gek zijn op fietsen? Download de app allemaal en deel je resultaten met elkaar. 

Dit blog is geschreven in samenwerking met Simyo. 

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Les Pêcheurs

Familie van Zuijlen, 26 september 2016

de Cabanas zijn perfect!

Mooie cabanas die mooi beschut liggen en redelijk goed gesitueerd (beter dan de mobil homes die veel in een rij staan). goed zwembad, lekker restaurant, kanoen is leuk, meer ook maar mocht iets netter zijn. En de ligging t.o.v. strand en steden, dorpjes en binnenland is heel goed. Cabanas zijn perfecte accomodaties, lekker ruim, bedden prima, keuken prettig en net sanitair. Meertje is wel een pluspunt, maar had er meer van verwacht, schoner. Dorpje, binnenland goed bereikbaar en de stranden van St Tropez tot St Raphael is mooi en goed te bezoeken. Ook in hoogseizoen, ook al is het dan (natuurlijk) een druk gebied.

Bezocht Les Pêcheurs met partner.

Bestemming bekijken

CotedAzur.nl