Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

5 handige apps voor some sightseeing aan de Côte d’Azur

Heb je je vakantie geboekt en vertrek je binnenkort naar de Côte d’Azur? Wanneer je meer wilt zien en doen dan luieren op het strand, raad ik je aan om met mij mee te lezen. Ik vertel je in dit blog namelijk over 5 handige apps voor some sightseeing aan de Côte d’Azur. Een route uitstippelen of een strand of monument in de buurt vinden? Er zijn allemaal applicaties voor. Nadat je deze hebt uitgeprobeerd wil je echt niet meer zonder.

apps

Foto: Fikri Rasyid via Unsplash

Nog één tip voordat je vertrekt naar de zon en apps download: denk aan je bundel. Voor de meeste apps heb je internet nodig, en zeker wanneer je dagen op pad bent kunnen die MB’s hard gaan. Dit is het perfecte moment om eens te kijken naar je abonnement, want grote kans dat je ook nog een hoop geld kunt besparen wanneer je overstapt. En dat geld kun je natuurlijk weer heel goed gebruiken tijdens je vakantie aan de Côte d’Azur. Kies voor een alles in 1 pakket en vergelijk alle aanbieders met elkaar. Zo kom je binnen enkele seconden bij de aanbieder uit die voor jou het voordeligst is.

1. Plus France

We beginnen maar meteen met mijn favoriete sightseeing app “Plus France”. Waarom? Omdat je met deze app alle sightseeing in één hebt. En dat is toch stiekem wel ideaal wanneer je weinig ruimte hebt op je telefoon of het gewoon fijn vindt om alle must sees te kunnen ontdekken in één applicatie. Van culturele hotspots tot steden, deze app toont ze allemaal. Maar top is vooral dat je naast regio’s, ook je interesses kunt aangeven. Zo worden de tips die je krijgt vrij persoonlijk, en daar houden we van.

2. Plages et Criques en France

Ben je ook een echte strandliefhebber? Er zijn natuurlijk genoeg bekende stranden in steden aan de Côte d’Azur die je niet mag overslaan. Maar zelf vind ik het ook geweldig om langs te gaan bij verscholen stranden en kleine baaitjes. Even weg uit de drukte en genieten van het geluid van de zee zonder massa’s toeristen om je heen. Het is ook nog eens het uitgelezen moment om de mooiste Instagramwaardige foto’s te maken. Zo zie je ze alleen in reisbladen! De app “Plages et Criques en France” helpt je bij het vinden van kleine stranden en baaitjes bij jou in de buurt. Je krijgt meteen informatie over eventuele voorzieningen die bij het strandje te vinden zijn en of het een kiezel- of zandstrand is. Ben je klaar voor een dagje strandhoppen?

cote d'azur

Foto: Joshua Sazon via Unsplash

3. Around Me

Oké “Around Me” is een reisapp die je overal ter wereld kunt gebruiken en niet perse alleen aan de Côte d’Azur, maar deze app mag niet ontbreken wanneer het gaat om handige apps. Zoals de naam je waarschijnlijk al doet vermoeden geeft deze app plekken weer die bij jou in de buurt te vinden zijn. Niet alleen sightseeing, maar ook handige plekken worden getoond. Ben je op zoek naar een restaurant of een bezinestation? Around Me toont de dichtstbijzijnde locaties.

4. L’appli Marche

Struinen over een markt waar je je mengt met toeristen en locals, lokale producten inslaan om ‘s avonds een verse maaltijd mee te bereiden, de geur van verse kruiden en tassen en sieraden die je heel graag mee wilt nemen naar huis. Ik ben dol op het bezoeken van marktjes op vakantie. Soms kan het alleen een hele zoektocht zijn. Waar is er een markt? Op welke dagen kun je naar de markt en wat zijn de openingstijden? Met de app L’appli Marche is dat zoeken verleden tijd. Aan de hand van je locatie toont de app je welke markten er te vinden zijn én krijg je ook meteen antwoord op bovenstaande vragen.

5. Monument Tracker

Verschillende must sees zien tijdens een wandelroute? Via de app “Monument Tracker” stippel je een route uit aan de hand van sightseeing die je niet wilt overslaan. Je kunt met deze app routes uitstippelen in grote en bekende Europese steden. Gebruik deze app dus wanneer je een dag naar een stad gaat. Wat dacht je bijvoorbeeld van Nice? In dit overzicht vind je alle steden waarin je een route uit kunt stippelen met Monument Tracker. Tip: stippel je route vast uit voor vertrek. Zo weet je welke must sees je tijdens je wandelroute al gaat zien en welke je dus nog moet toevoegen aan je reisplanning.

Handige apps - French Riviera

Foto: Robin Benzrihem via Unsplash

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Domaine du Colombier

Familie Rutten, 26 september 2016

Alles wat je mag verwachten

Super ligging op 4,5 km van het strand en 2 km van centrum Fréjus camping heeft alles wat je van een 5-sterren camping mag verwachten.

Bezocht Domaine du Colombier met partner.

Bestemming bekijken
10

Domaine du Verdon

Familie Borremans, 15 maart 2017

Al 3 jaar komen we hier terug!

Normaal gaan we nooit terug naar een zelfde camping. Maar hier maken we al 3 jaar een uitzondering voor.. gezellige vamping voor elk wat wils. Tips in de omgeving? St croix, routes des cretes, lac castillion, point sublime, sentier martel, vele buitensporten mogelijk, moustierre.

Bezocht Domaine du Verdon met partner.

Bestemming bekijken

CotedAzur.nl