Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

5x duurzaam vakantie vieren aan de Côte d’Azur

Als je op vakantie bent aan de Côte d’Azur geniet je van het prachtige uitzicht over het water, de mooie steden en het zonnetje op een terrasje aan de boulevard. Natuurlijk wil je er het liefst voor zorgen dat dat uitzicht ook zo mooi blijft. Steeds vaker komen er berichten van vervuilde stranden en water. Dat kun je in je eentje natuurlijk niet zomaar veranderen, maar je kunt wel je steentje bijdragen om het in ieder geval een klein stukje beter te maken. Ik geef 5 tips om duurzaam vakantie te vieren aan de Côte d’Azur.

Wandelen en fietsen

Je hoeft natuurlijk niet overal met de auto naartoe. Neem tijdens je vakantie eens de fiets of ga een stuk wandelen. Aan de Côte d’Azur vind je verschillende mooie wandel- en fietsroutes. De omgeving van Fréjus is erg populair onder de fanatieke wielrenners. Voor een rustigere route zit je in Nice, Cannes en Saint-Tropez goed. Bij sommige vakantieparken kun je een fiets huren en anders zit er in veel steden wel een fietsverhuurbedrijf.

Een aanrader is ook om te gaan wandelen in het natuurpark Verdon, waar je de bekende kloof Gorges du Verdon en een rijke flora en fauna vindt. Domaine du Verdon is een goede uitvalsbasis voor wie graag dit park wil ontdekken.

Gorges du Verdon

Foto: MissEJB via Pixabay

Duurzame accommodaties

Kamperen is ook een manier om het milieu minder te belasten. Ben je op zoek naar wat meer luxe? Dan kun je erover nadenken om in een glampingaccommodatie te verblijven, zoals bij Camping La Plage d’Argens. Hier verblijf je in een grote safaritent die volledig is ingericht met 2 slaapkamers, een badkamer en een keuken.

Waar je ook verblijft, je kunt natuurlijk altijd zorgen dat je je eigen water- en energieverbruik beperkt. Ook thuis kun je daarop letten. Er zijn veel manieren om ervoor te zorgen dat je je verbruik van energie beperkt en je energierekening dus ook lager is. Douche wat korter, zet de kraan uit als je het water niet gebruikt, doe het licht uit in ruimtes waar je niet bent en trek wat vaker een trui aan zodat de verwarming niet aan hoeft.

Houd het strand schoon

Het spreekt eigenlijk voor zich, maar toch nog een reminder: als je een dag aan het strand doorbrengt, laat dan geen afval achter. Ook kun je elke keer dat je het strand bezoekt met jezelf afspreken om 3 stukken afval van anderen op te ruimen. Zo draag je bij aan een schoner strand en misschien zet je omstanders hierdoor wel aan om hetzelfde te doen!

cote d'azur

Foto: MilieMilie via Pixabay

Watersport

Als je aan de Côte d’Azur bent, wil je misschien ook wel graag het water op! Dat is begrijpelijk, maar bedenk wel dat boten zorgen voor extra vervuiling in het water. Zelfs zeilboten, want die gebruiken een speciale coating die het water vervuilt. Kun je je boottochtje dus wel missen? Dan is het het beste om deze gewoon over te slaan of het aantal boottochten te beperken. Als je graag aan watersport wilt doen, kun je erover nadenken om te leren surfen, dat is een stuk minder vervuilend voor het milieu.

surfen

Foto: Weeksymate via Unsplash

Lokale ondernemers steunen

Als je uit eten gaat of winkelt, kies dan zoveel mogelijk voor kleine en lokale ondernemers. Zo steun je de lokale economie en cultuur en blijft die ook behouden. Die schattige winkeltjes in de Zuid-Franse dorpjes die voor een authentieke sfeer zorgen, kunnen dan blijven bestaan. Wel zo gezellig!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl