Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Actief langs de stranden

Zoals je in de bergen nieuwsgierig kunt zijn naar wat er over de toppen heen te zien is, vraag je je langs de kust vaak af wat je na de volgende cap (=kaap) weer zal aantreffen. Heb je genoeg van het bakken op het strand, en wil je meer zien dan alleen je badhanddoek: erop uit!

Actief aan het strand: Wandeling Côte d’Azur

Er zijn langs de Côte d’Azur vele kustpaden te vinden, samen zo’n 200 kilometer lang, al of niet met een lus terug via het binnenland naar het startpunt. Begeef je op het pad van zeer gevarieerde beplanting, mediterrane bloemen en struiken in alle geuren en kleuren, maquis genoemd, prachtige rotspartijen afgewisseld door zanderige baaitjes en steeds weer verrassende uitzichten op bergen, de kristalheldere zee, verschillende eilandjes in de verte, fladderende vlinders die je de weg lijken te wijzen.

Eén stukje daarvan is wel bijzonder mooi, en maakt deel uit van het gedeelte Les Trois Caps. Het is een wandeling van 8,5 kilometer en niet moeilijk. Dit pad loopt van La Croix Valmer naar Escalet. Het hoogteverschil ligt ongeveer tussen 0 en 350 meter. Het duurt zo’n 2 uur en 40 minuten om het pad te bewandelen, maar natuurlijk langer als je ook even de tijd neemt om te pauzeren door een verfrissende duik in de altijd aanlokkelijke zee te nemen. Vergeet ook niet je zonnehoed, iets te eten en veel water mee te nemen, want onderweg kom je niet veel tegen om je voorraad aan te vullen. Het meest ideale is wanneer je een tweede auto kunt neerzetten bij het eindpunt.

Als je gelukt hebt, komt er net een bootje aan om je van versnaperingen te voorzien!

Ga naar La Croix Valmer, Plage de Gigaro om je auto te parkeren. Daar begint het sentier du littoral (=kustpad) aan je linkerhand. Wat zeker in het oog zal springen is Cap Taillat. Deze Cap is een soort eilandje, ook zeer de moeite van het bezoeken waard! Het is verbonden met het land door een smalle zandtong. Heb je er bij het eindpunt Escalet nog niet genoeg van, dan kun je doorwandelen naar Cap Camarat. Nog wel zo’n 6 kilometer verder! Denk je dat het wel leuk is geweest voor een warme dag aan zee, dan kun je in Cap Taillat rechtsomkeert maken. Via het binnenland is het hier en daar wel even zoeken, gevoel voor richting is dan een noodzaak. Je kunt ook dezelfde weg terug nemen. Dat lijkt wat saai, maar door de veranderde stand van de zon in de loop der uren ziet alles er toch weer heel anders uit!

Ter plekke zijn er veel kaartjes en routebeschrijvingen te krijgen. Deze zijn vooral leuk voor als je geïnteresseerd bent in de flora en fauna, want de route zelf is sur place duidelijk aangegeven, inclusief afstanden, alternatieven, en waar het lastig lopen is zijn zelfs hier en daar trappetjes aangelegd voor het wandelcomfort.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl