Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De leukste steden en dorpen aan de Côte d’Azur

De Côte d’Azur, veel Nederlanders zijn er wel eens geweest of hebben het gebied op de to-do lijst staan. Want zeg nou zelf, what is not to like? De parel van Frankrijk is bekend door het heerlijke klimaat, wat de rich and famous in eerste instantie aantrok. Op dit moment is het een plek voor de grootste evenementen, de mooiste stranden, de meest gezellige dorpjes en luxueuze steden. Ik heb er gewoond, en deel graag mijn top 6 van de leukste steden en dorpen aan de Côte d’Azur!

De mooiste steden aan de Côte d’Azur

Op nummer één staat bij de meeste mensen Nice, de hoofdstad van de Côte d’Azur. Het is de hoofdstad van de Côte d’Azur en daarmee ook het meest bekend. Nice kun je om vele redenen bezoeken: Shoppen aan de Jean Médecin, eten in luxe restaurants, zonnen op het strand, flaneren over de boulevard of cultuur snuiven in (veel gratis!) musea. Een stedentrip naar Nice kan dus bijna niet tegenvallen!

Fan van de gezelligheid en pracht en praal van Nice, maar niet zo’n fan van de menigte en de drukte? Bezoek dan Cannes, een even mooie stad maar dan wat kleinschaliger en rustiger. Wat ik een belangrijk pluspunt van Cannes vind, is dat het een zandstrand heeft! Dat is in Nice niet het geval. Je hebt hier dus genoeg aan je handdoekje, en is het niet nodig om een duur bedje te huren! Cannes heeft een ruim winkelaanbod op de Rue d’Antibes. De boulevard is dè trekpleister van Cannes, met de vele luxe en dure hotels versierd met pracht en praal. Cannes is ook zeker een stedentrip waard!

Monte-Carlo staat absoluut in mijn top 6 van de leukste steden en dorpen aan de Côte d’Azur. De stad ligt in Monaco en is in één dag te bezoeken samen met Monaco-Ville. De combinatie van de luxe casino’s en winkels met de meest luxe merken in Monte-Carlo, en de geschiedenis met een bezoek aan het paleis van Monaco-Ville is uniek! Voor de mensen met een dikke portemonnee; je kunt hier ook heel fijn een middagje shoppen – anders nog even sparen.

Cannes

De gezelligste dorpen aan de Côte d’Azur

Saint-Tropez wordt door sommige mensen een stad genoemd, maar dat is het zeker niet. Het is een heel typerend en kleinschalig dorpje met een enorm bekende naam. Want ja, wie kent het dorp niet?! Loop langs de haven gevuld met oude vissersbootjes en struin door de smalle straatjes in het centrum. Je moet er geweest zijn om de sfeer te proeven, en die is zeker goed! Daarom staat Saint-Tropez in mijn top 6 van de leukste steden en dorpen aan de Côte d’Azur!

Mijn nummer twee is Antibes, een dorpje vlakbij Cannes. Het wordt door de inwoners van Frankrijk het dorp van de vreugde genoemd. In Antibes zul je vaker afgesloten en wat kleinere zandstanden zien in baaitjes. Antibes is nog niet zo bekend en veel bezocht als het dorp Saint-Tropez, dus ideaal voor een wat teruggetrokken dagje waarbij je toch wat wilt ondernemen!

Saint-Laurent-du-Var is hèt shopping walhalla voor mensen met een gemiddeld budget. Cap 3000 is een gigantisch winkelcentrum met 150 winkels. Het ligt aan het strand, dus na een middagje shoppen kun je lekker uitrusten en genieten op terrasjes aan zee. Het dorp ligt op 10 minuutjes rijden van Nice (bus 52 en 10 stoppen direct voor de deur van Cap 3000) en 20 minuutjes van Cannes. Het is een favoriete plek onder vele vissers en je zult je meer tussen de locals bevinden.

Hopelijk heb ik jullie met mijn ervaringen enthousiast gemaakt over de leukste steden en dorpen aan de Côte d’Azur. Dit was maar een kleine selectie, want er is natuurlijk nog veel meer te bezoeken! Lees hier meer over steden en dorpen aan de Côte d’Azur.

Dit blog was eerder te lezen op de website van Charme & Quality.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl