Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Antibes: de stad van levensvreugde

Een lange geschiedenis, een lievelingsstad van Picasso en tegenwoordig een van de drukst bezochte steden aan de Côte d’Azur. Havenstad Antibes Juan-les-Pins is een echte must-visit tijdens je verblijf aan de Côte d’Azur. De Joie de vivre-stad doet haar namelijk zeker eer aan! Wanneer je door de gezellige Zuid-Franse straatjes loopt van Antibes kun je niks anders dan volledig genieten van de levensstijl, historische architectuur, de meeste luxe villa’s en hotels, en het uitzicht over de azuurblauwe Méditerranée! Een verblijf aan de Côte d’Azur is daardoor perfecte combinatie met een stedentrip Antibes!

Bruisende festiviteiten

Antibes staat onder andere bekend om haar vele activiteiten tijdens het zomerseizoen. Vrijwel elke week gedurende deze periode valt er wel weer een festival te bezoeken! Van spetterende vuurwerkshows tot antiekmarkten, de diversiteit van de festivals zorgen voor ieder wat wils! Ga bijvoorbeeld naar het internationale Jazzfestival ‘Jazz à Juan’. Dit is al jaren wereldwijd een van de grootste jazz concerten, met optredende artiesten zoals Jamie Cullum en Sting.

Daarnaast vindt je in de stad van levensgenot ook het jaarlijkse ‘Voiles d’Antibes’. Tijdens dit zeilfestival in juni, bewonder je oude traditionele jachten die vanuit de haven het zomerseizoen openen. Met concerten, exposities en feesten wordt dit festival compleet gemaakt. En daarmee zeker de moeite waard om naartoe te gaan!

Maar het jazz festival en het zeilfestival zijn niet de enige festivals die georganiseerd worden in de stad. Je kunt namelijk ook naar de de antiekbeurs, het festival van heilige kunsten, het internationaal festival van onderwater- en avonturenfoto’s! De hele zomer staan leuke feesten op het programma van Antibes en dat maakt de stad ontzettend populair.

Historie en cultuur

Antibes is al eeuwen een belangrijke vestigingsstad in Frankrijk. De overblijfselen uit de Romeinse tijd en het nalatenschap van Franse koningen is nog steeds terug te vinden in de stad. De oude gebouwen, uitkijktorens en Château Grimaldi op de rots naast de stad zijn een aantal van deze overblijfselen uit de lange historie van Antibes.

In dit eeuwen oude kasteel zit tegenwoordig het Picasso museum gevestigd. Antibes was zeer geliefd door de Spaanse kunstenaar. Na zijn uitspraak “geef mij een museum, en ik vul het”, mocht Picasso het Grimaldi kasteel vullen. Hierdoor werd Picasso voor altijd verbonden met de stad.

Kunst is een belangrijke factor in de Zuid-Franse stad. Dit is onder andere terug te vinden bij de ingang van de haven. Hier staat het Nomade beeld van Jaume Plensa. Het beeld bestaat volledig uit letters die een gedicht vormen. ’s Avonds wordt het metalen beeld volledig verlicht en daardoor is het een belangrijk herkenningspunt geworden van Antibes.

Stedentrip Antibes

In de buurt van Antibes-les-Pins liggen veelbestemmingen waar je kunt verblijven. Bekijk hier het aanbod en wie weet ben jij getuige van een van de festivals in Antibes!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Esterel Caravaning

Familie van Tuijl, 27 mei 2019

Supermooie camping!

Ervaring

Supermooie camping in een prachtig gebied! Vriendelijk personeel en veel activiteiten op de camping

Tips in de omgeving

Rijden langs de kust, strandje vlakbij en meer van Casienne met azuurblauw water, echt prachtig!

Bezocht Esterel Caravaning in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

CotedAzur.nl