Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Met de auto de Franse kust verkennen? Niet op je slippers!

De Côte d’Azur: een prachtige streek om lekker met de auto doorheen te toeren. Maar let wel: doe dit niet met je slippers. Want als je pech hebt, krijg je een flinke bekeuring. Waarom de Franse autoriteiten zo moeilijk doen over autorijden met slippers? Omdat dit gevaarlijke situaties op de weg kan opleveren. En heb je er wel eens over nagedacht hoe het zit met je autoverzekering? Loop liever geen risico en stap goed voorbereid achter het stuur.

Palmboom Côte d'Azur - slippers

Foto: Valentin B. Kremer via Unsplash

Het gevaar van rijden met slippers

Uit onderzoek blijkt dat één op de drie automobilisten wel eens met slippers aan achter het stuur stapt. Best veel! Maar liefst 20% hiervan geeft aan dat ze wel eens een ongeluk of bijna een ongeluk hebben gehad door het autorijden met slippers. De meest genoemde problemen zijn te snel versnellen of juist te hard remmen. Een ander gevaar is dat de slippers soms aan de pedalen blijven hangen, waardoor je met je voet niet op tijd van pedaal kunt wisselen. Hierdoor kan je remweg ineens een heel stuk toenemen!

Slippers in het zwembad

Foto: Wyron A via Unsplash

Regels voor veilig rijden

Hoewel er in Frankrijk (net als in Nederland) geen officiële wet bestaat m.b.t. het rijden met slippers, kun je hier wel voor bekeurd worden. Er geldt namelijk een algemene regel: de bestuurder van een voertuig moet altijd direct in staat zijn om de handelingen uit te voeren die nodig zijn om veilig te kunnen rijden. Op basis van deze regel kun je dus een boete krijgen als je tijdens het rijden bijvoorbeeld iets eet of drinkt of make-up aanbrengt. Maar ook als je iets uit het dashboardkastje pakt of onveilig schoeisel draagt, riskeer je een boete. Zonde van het geld natuurlijk. Wij kunnen wel betere manieren verzinnen om ons vakantiebudget te besteden! 😉

Zo zit het met je autoverzekering

Autorijden met slippers is in de meeste Europese landen niet wettelijk verboden. Maar wat nu als je als bestuurder een ongeluk veroorzaakt op je slippers? Ben je met je autoverzekering dan wel goed verzekerd? Op internet zijn hierover verschillende verhalen te vinden. Verzekeringsvergelijker Independer zocht het uit. In de polisvoorwaarden van Nederlandse autoverzekeraars staat niets over het rijden met slippers. In principe ben je dus verzekerd. Wel wijzen verzekeraars op het feit dat de bestuurder zich niet zodanig mag gedragen op de weg dat er gevaar kan ontstaan. Is de verzekeraar van mening dat jij bewust een gevaarlijke situatie hebt veroorzaakt? Dan zou dit dus wel eens gevolgen kunnen hebben.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl