Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Gave kustroutes met de scooter

Of je nou een zomervakantie, een weekje, een weekend of een dagje weg wilt, de Côte d’Azur is altijd een goed idee! Van het zonnetje genieten op het strand kan hier nog tot ver in het najaar.

Bij deze temperaturen is een bezoek aan een (of meer) van de vele dorpen en steden aan de kustlijn, ook ideaal. Veel zien in een korte tijd is hier zeker mogelijk! Al toerend door Nice, Villefranche en Èze, geniet je van de verschillende kanten van de Côte d’Azur. Ontdek de gave kustroutes met de scooter!

Kustroutes met de scooter, Vespa

Toeren maar!

Qua oppervlakte is de Côte d’Azur ongeveer net zo groot (of klein) als Nederland, dus in een week kun je al veel van deze regio zien. Zelfs in een dag is het mogelijk om meerdere plaatsjes te bezoeken! Hoe? Op de scooter dus! Gegarandeerd vakantiegevoel en veel zien in korte tijd. Uiteraard heb je in het binnenland van de Côte d’Azur rots- en bergachtige natuurgebieden, valleien met olijf- en wijngaarden, graanvelden en fruitboomgaarden, maar de infrastructuur is vooral langs de kust prima. Het is niet voor niets dat mensen hier graag fietsen, autorijden of toeren op hun scooter. Op je scooter zijn die kleine beklimmingen natuurlijk helemaal geen probleem!

Kustroutes met de scooter, kust Cotedazur

Gave kustroutes met de scooter

In elk plaatsje aan de Côte d’Azur vind je bedrijven die scooters, fietsen en auto’s verhuren, maar het concept van RivieraScooter is wel echt ideaal! Zij leveren je gehuurde scooter (een Vespa!) gewoon bij je hotel, vakantiehuisje of villa (door de hele Côte d’Azur) af. Zo bespaar jij tijd en kun je dus langer toeren. Daarnaast hebben ze ook nog heel veel leuke routes voor je uitgestippeld die je zelfs onder leiding van een gids kunt maken. Zo kom je tijdens de Best of Riviera Tour in drie uur langs: Antibes, Biot, Cap d’Antibes, Juan-les-Pins en Cannes!

kustroutes met de scooter, palmbomen

Wil je één van de mooiste natuurverschijnselen van Europa zien en houd je wel van een beetje avontuur? Dan is de Adventure Vespa Tour wat voor jou. Tijdens deze tour ontdek je de Alpes de Haute-Provence. Toer door de bossen, dorpjes en langs rivieren om vervolgens de Grand Canyon van Europa te bewonderen: Les Gorges du Verdon. Deze kloof is uitgesleten door een 25 kilometer lange rivier. De rotsen hier zijn soms wel 700 meter hoog! Wauw-momentjes gegarandeerd!

Kustroutes op de scooter, Les Gorges du Verdon

Het gevoel van vrijheid keer op keer ervaren

In Nederland heb je weliswaar geen torenhoge bergen en super zacht klimaat, maar dat betekent niet dat je je hier alleen maar met de auto hoeft te verplaatsen. We fietsen tenslotte toch ook overal naartoe? Dan kan een scootertochtje ook geen kwaad! Ik als trotse scooter-eigenaar laat graag m’n auto staan (en m’n fiets trouwens ook) om mezelf te verplaatsen of gewoon om lekker te toeren. Met een klein zonnetje en de wind door je haren (zo koud is het in Nederland nu ook niet) ervaar je het gevoel van vrijheid keer op keer én houd je de herinnering aan de gave kustroutes langs de Côte d’Azur levend!

Dagdromend op je brommer is een klein ongelukje zo gebeurd. Zorg er dus voor dat je goed beschermd en verzekerd bent. Dit is zelfs verplicht! Een brommerverzekering hoeft helemaal niet duur te zijn. Vergelijk de mogelijkheden, bijvoorbeeld via Diks Verzekeringen.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

l’Arquet

Familie Toonen, 27 mei 2019

Prachtige omgeving

Ervaring

Rustige camping (wij waren er in september), vlak langs de zee met rotskust en verschillende baaien waar zwemmen mogelijk is, fraai zwembad. Geschikt om vandaaruit wandelingen en tochtjes te maken. Autoweg is dichtbij. Op een kwartier lopen is een treinstation (La Couronne), voor bijvoorbeeld een dagje naar Marseille.

Tips in de omgeving

Rotskust, baaien. Dorpje La Couronne. Arles. Marseille.

Bezocht l’Arquet in september 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

CotedAzur.nl