Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Internetten in het buitenland: tips!

Het einde van de zomervakantie nadert, maar misschien heb jij nog wel een weekje of twee tegoed of zelfs nog een vakantie voor de boeg! Aan de Côte d’Azur kun je in deze periode genieten van heerlijke temperaturen. Perfect voor zon, zee en strand, maar ook voor leuke uitstapjes.

Nieuwe energie opdoen en alles net even anders doen dan thuis. Alles mag net even wat langzamer gaan, behalve… je internetverbinding! Want zeg nou zelf, alles is leuker als je het met de thuisblijvers kunt delen. Je mooiste momenten, lekkerste gerechten en meest indrukwekkende vergezichten moeten het wereldwijde web op! Daarom geef ik je in dit blog tips om te internetten in het buitenland.

Internetten in het buitenland, foto met telefoon

Met je telefoonbundel op vakantie

Aan de Côte d’Azur is mooie plaatjes schieten geen probleem gelukkig. De kustlijn, de steden, de natuurgebieden, de kleinere plaatsjes richting het binnenland, overal kun je mooie foto’s maken. Een dagje naar Sanary-sur-Mer of het dorpje Mougins (15 minuten vanaf Cannes) is zeker aan te raden. Tegenwoordig kun je in veel landen (voornamelijk landen binnen de EU) gewoon internetten, sms’en en bellen vanuit je Nederlandse bundel. Je telefoonbundel hoef je dus niet in te pakken! Let er wel op dat bellen naar het buitenland vanuit Nederland, wél geld kost las ik op de Telfort Sim Only buitenland pagina.

Internetten in het buitenland: tips

Eenmaal de grens over? Zet dan je roaming aan! Dit kun je doen bij instellingen, mobiel netwerk en dan dataroaming of gegevensroaming aanzetten, afhankelijk of je Iphone of Android hebt.

Je abonnement werkt verder in Frankrijk hetzelfde als thuis en levert je normaal gesproken geen problemen op. Alleen wanneer je niet meer op het vasteland bent, dus bijvoorbeeld in de lucht of op zee (jaaaaa boottochtje!), dan geldt het verbruik niet vanuit je bundel. Wanneer je dan gebruik maakt van internet kunnen je kosten hoog oplopen. Wil je tariefinformatie opvragen? Dan kun je gratis ‘’EU’’ sms’en naar 1277.

Internetten in het buitenland, vliegtuig

Toeren en slenteren door de Côte d’Azur

Eenmaal op je bestemming aangekomen weet je waarschijnlijk de weg nog niet. De hele tijd Google Maps en navigatie gebruiken gaat je veel MB’s kosten. Gelukkig kun je Google Maps offline gebruiken! Download thuis alle kaarten van de plekken die je tijdens je vakantie sowieso wilt gaan bezoeken. Nice op de planning staan? Op deze website vind je vijf leuke hotspots om te eten. Met de offline kaart heb je ze zo gevonden!

Bonnes vacances!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

La Palmeraie

Familie Dijkhuizen, 27 mei 2019

Super vakantie gehad

Ervaring

Goed vakantiepark met mooi zwembad, ligging gunstig voor uitstapjes aan de cote d’Azur, handige broodservice voor in de ochtend.

Tips in de omgeving

Grimaud

Bezocht La Palmeraie in juni 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

CotedAzur.nl