Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Slenteren door Sanary-sur-Mer

Wie van het typisch Zuid-Franse plaatje houdt, zit in Sanary-sur-Mer helemaal goed. Het plaatsje heeft wat weg van Saint-Tropez, dus mocht je deze parel al bezocht hebben, dan weet je een beetje wat je kan verwachten. Het is dan wel iets minder bekend, maar het heeft heel veel te bieden. En wat is het er gezellig! Sanary beschikt zeker over alle ingrediënten voor een mooie vakantie aan de Côte d’Azur. Hier wil je niet meer weg! Ga slenteren door Sanary-sur-Mer!

Slenterne door Sanary-sur-Mer haven bootjes

De must-sees in Sanary-sur-Mer

Het eerste ingrediënt zijn de zogenoemde ‘’incourtournables’’, oftewel de bezienswaardigheden waar je niet om heen kan. Op la Place de la Tour vind je de versterkte toren. De toren is rond 1300 gebouwd en ongeveer 21 meter hoog. Vanaf het terras heb je een adembenemend uitzicht over de stad. Een andere incourtournable is de Saint-Nazaire kerk, gebouwd in 1570 vanwege de sterke bevolkingsgroei in die periode. Eind negentiende eeuw is er een nieuwe kerk (met enige weerstand van de bevolking) op dezelfde plek gebouwd. Deze kun je dus in alle rust bewonderen of woon één van de vele diensten bij.

Bovenal kom je natuurlijk voor de adembenemende vergezichten: de boulevard met daaraan grenzend de dobberende Provençaalse (zeil)bootjes in de haven, ook wel ‘’pointus’’ genoemd. Vroeger werden ze gebruik om te vissen, maar tegenwoordig zijn ze geclassificeerd als historische monumenten. Niet ver van de haven, kun je bijkomen in de natuur. Hier kun je lekker door de stadstuinen heen slenteren en tegelijkertijd de negentiende-eeuwse ‘’lavoir’’ bekijken. Voor 1855 waste de bevolking hier haar kleding.

Sanary-sur-Mer bootjes in de haven

Wil je alles over de geschiedenis van Sanary-sur-Mer te weten komen? Meld je dan bij het Office du Tourisme (VVV) aan voor een rondleiding met gids. Tot en met 11 september is er elke dinsdag om 10 uur een rondleiding! Wist je bijvoorbeeld dat Sanary tussen 1933 en 1944 dé ontmoetingsplaats voor beroemde schrijvers en kunstenaars was? Zij ontvluchtten het Hitler-régime.

Slenteren door Sanary-sur-Mer

Een andere reden (het tweede ingrediënt!) om naar Sanary-sur-Mer te gaan, zijn de leuke markten die je hier dagelijks kan bezoeken. Groenten, fruit, zuivel, vis, bloemen, wijn, olijfolie en andere regionale producten, je vindt het hier allemaal. Daarnaast vind je hier ook tal van leuke boetiekjes, decoratiewinkeltjes en ambachtelijke zaakjes. Dat wordt inslaan!

Sanary-sur-Mer straatje

Eten in Sanary-sur-Mer

Het laatste ingrediënt voor een ontspannen vakantie is natuurlijk lekker (uit)eten. Dat kan in Sanary-sur-Mer ongeveer op elke hoek van de straat, maar vooral op de vele gezellige pleintjes. In de restaurants geniet je van vers gevangen vis, lokale smaken, maar ook andere gerechten. Wie van de Italiaanse / Mediterrane keuken houdt, is bij l’Endroit aan het juiste adres. Bij Au Village geniet je altijd van verse producten en veranderen ze om de 10 dagen de kaart! Vanuit restaurant O’17 aan de haven, heb je een prachtig uitzicht op de pointus. Hier geniet je van de traditionele Zuid-Franse keuken.

Even zin in een snelle hap (ook al mag dat in Frankrijk eigenlijk niet)? Dan zijn er genoeg cafeetjes voor een korte pauze. Grigno’thé (ontbijt, lunch, koffie, thee, verse sapjes, taart, ijsjes, etc.), le Theatre des Pins en Ma Provence, zijn slechts een kleine en lekkere greep uit het aanbod!

Sanary heeft zich de laatste jaren erg ontwikkeld, maar heeft nog altijd haar imago als authentieke vissershaven behouden!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl