Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De beste tips voor het maken van een roadtrip

Het maken van een roadtrip is toch wel een van de meest populaire manieren om veel steden en gebieden in één keer te verkennen. Maar hoe kun jij je nu het best voorbereiden op het maken van zo’n roadtrip? In dit blog deel ik de beste tips voor het maken van een roadtrip. Hiermee ben jij echt goed voorbereid!

Plan de route

Voor vertrek is het handig om eens te kijken naar de plaatsen of steden die jij in ieder geval wilt zien tijdens jouw roadtrip. Het is belangrijk hier echt aandacht in te stoppen omdat je niet wilt dat jij die ene gave stad voorbij rijdt die al jaren op jouw bucketlist staat. Maak vooraf een globale route waar jij je ongeveer aan wilt houden en kijk dan ook naar eventuele accommodaties waar je zou willen verblijven. Door vooraf een planning te maken voorkom je ook dat je dagenlang alleen maar snelweg ziet. Ook heel belangrijk, plan om de zoveel tijd een leuke tussenstop. Tijdens deze pauze kun je heerlijk even picknicken en genieten van de prachtige omgeving waar je in beland bent.

Impressie van een tussenstop met picknick
Foto van Kimberly Mears via UnSplash

Autokennis

Niets is vervelender dan stil komen te staan tijdens een roadtrip. In sommige gevallen heb je echt pech en kun je niet anders dan de ANWB te bellen. Toch zijn er ook veel kleine problemen die jij met een beetje kennis zelf kunt verhelpen. Een lekke band bijvoorbeeld, door een beetje te oefenen zul jij zelf heel makkelijk een band kunnen verwisselen. Volg daarom van tevoren even een lesje of vraag iemand anders het jou aan te leren. Dan ben je zo weer onderweg!

Impressie van een lekke band
Foto van Kenan Reed via UnSplash

Powerbank

Tijdens een roadtrip zul je regelmatig jouw telefoon gebruiken om even de omgeving te bekijken of om een heerlijk muziekje aan te zetten. Daarom is het super belangrijk dat jij een volle batterij hebt. Denk er dus van te voren aan om een powerbank aan te schaffen zodat jij nooit met een lege telefoon komt te staan. Natuurlijk kun je ook een USB lader regelen zodat jij via de auto jouw telefoon op kunt laden. Deze kleine voorbereidingen maken jouw roadtrip net dat kleine beetje makkelijker!

Impressie van een telefoonhouder en lader
Foto van Anton Murygin via UnSplash

Juiste documenten

Voor vertrek is het handig om te kijken welke documenten er nodig zijn voor de landen waar jij doorheen wilt reizen. Voor sommige landen heb je bijvoorbeeld een internationaal rijbewijs nodig. En wist je dat je voor Franse steden een milieusticker nodig hebt? No worries! Deze milieusticker voor Frankrijk schaf je gemakkelijk aan. Zoek dus altijd van te voren even uit wat je nodig hebt om jouw reis nog soepeler te doen verlopen.

Muziek

Het maken van een gezellige playlist is een van de leukste voorbereidingen voor jouw reis. Je raakt al helemaal in de sfeer en ervaart al de eerste voorpret. Maar ook op dit gebied is het handig even na te denken voor je weggaat. Je kunt namelijk heel veel data besparen door van te voren een lijst op Spotify te maken en deze te downloaden. Hiermee kost het jou een stuk minder data en deze overgebleven data kun jij dan weer gebruiken om de meest gave foto’s van jouw roadtrip naar vrienden te sturen! Een echte win-win situatie.

Impressie roadtrip. 1 van de tips voor het maken van een geweldige roadtrip.
Foto van Anja via UnSplash

Ben jij nu ook geïnspireerd om een roadtrip te gaan maken? Bekijk dan eens onze blog waarin wij 3 geweldige roadtrips langs de Côte d’Azur uitlichten. Rij langs de meest waanzinnige steden en ontdek de prachtige kust van Frankrijk.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

La Palmeraie

Familie Delaere, 26 september 2016

We bevelen dit park zeker aan!

Het zwembad met de palmbomen oogt heel mooi, en is heel proper! In de caravan is alles voorhanden wat je nodig hebt! De camping zelf is savonds rustig , geen lawaai, luide muziek enz. De douche ruimtes zijn heel proper en net en er zijn er voldoende! Je hoeft niet of bijna nooit te wachten! We hebben enorm genoten van ons verblijf bij jullie! We bevelen dit park aan al onze vrienden aan!

Bezocht La Palmeraie met partner.

Bestemming bekijken

CotedAzur.nl