Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De mooiste onontdekte plaatsen aan de Côte d’Azur

Iedereen kent het klassieke beeld van de Côte d’Azur natuurlijk wel. Maar wist je dat er naast de prachtige stranden en de grote steden ook hele mooie plaatsen en gebieden zijn die nog niet door iedereen ontdekt zijn. Proef nu het traditionele Frankrijk in een van de mooiste onontdekte plaatsen aan de Côte d’Azur.

Saint-Paul de Vence

Tien kilometer van de kust ligt het dorp dat ook wel omschreven wordt als het mooiste dorp van Frankrijk. Wandelend tussen de oude stenen huizen, en knusse pleinen van Saint-Paul de Vence proef je de authentieke middeleeuwse sfeer van het dorp. Naast de prachtige gebouwen is er ook bijzondere natuur te vinden in dit gebied. Vanaf de 16e-eeuwse stadsmuur heb je uitzicht over het prachtige Provençaalse landschap met cipressen en palmbomen. Gelegen in dit gebied is de camping Domaine du Verdon, een rustige camping met gloednieuwe luxe stacaravans die de perfecte uitvalsbasis vormt na een lange wandeling door deze romantische stad.

Foto van Emmanuel Marting via Unsplash

Grasse

Grasse is de parfumhoofdstad onder de parfumliefhebbers. Door de hele stad is de lavendel, mimosa, jasmijn en rozengeur te ruiken. De stad beschikt over 3 grote parfumhuizen die de heerlijke geur over de stad verspreiden. Het is dan ook een aanrader om een bezoek te doen aan het museum van de parfumerie. Ook heeft de stad een groot aanbod aan tuinen en bloemenvelden waar je doorheen kunt wandelen.

Foto van Léonard Clotte via Unsplash

Antibes

Voor alle kunstliefhebbers is Antibes de place to be. Met het Musée Picasso in de buurt is er hier veel bijzondere kunst te vinden. Ook is er een wandelroute door de stad waarbij je langs heel veel beroemde schilderijen kunt lopen. Zo staan er langs de route onder andere schilderijen bij van Picasso en Monet. Maar Antibes is niet alleen een cultureel bijzondere stad want met het strand om de hoek is er hier altijd wat te doen. Het bijzondere aan Antibes zijn de vele wandelpaden die de stad aanbiedt. Naast de zee zijn er prachtige routes te vinden die je naar waanzinnige uitzichten zullen leiden. Als wandelen niet aan jou besteed is, dan wil je misschien wel naar een van de pittoreske markten in de oude stadskern. Wat je ook gaat doen, een bezoek aan deze stad kan geen teleurstelling meer worden.

onontdekte plaatsen aan de Côte d'Azur
Foto van Musée Picasso van V2F via Unsplash

Naar welke plaats zou jij het liefst willen gaan?

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Résidence Les Gemeaux

Familie Caessens, 26 september 2016

Alles was uitstekend!

Alles was uitstekend. Tips in de omgeving zijn het strand, centraal gelegen, genoeg te zien, cafe’s en restaurants.

Bezocht Résidence Les Gemeaux met partner.

Bestemming bekijken

CotedAzur.nl