Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Filmfestival Cannes 2016

69ste editie van het filmfestival van Cannes

Over ongeveer een week is het kerst. Mensen zijn volop kerstbomen aan het optuigen en op straat worden we overdonderd met kerstverlichting. Het is de hoogste tijd om de Bridget Jones films uit de kast te trekken: één van mijn favoriete kerstklassiekers. Nu het einde van het jaar in zicht is, is het leuk om terug te denken aan de mooiste momenten van het jaar. Zelf hoef ik daar niet lang over na te denken: het hoogtepunt was het bijwonen van het filmfestival van Cannes.

Omdat ik Mediastudies studeer en veel van films houd, was het toch één van mijn grote dromen om het bekende filmfestival in Cannes bij te wonen en de sfeer te proeven.

film-7

Filmfestival Cannes 2016

Eind mei reisde ik per vliegtuig af naar Nice. Rond de periode van het filmfestival schieten de prijzen van de hotels omhoog. Ook in de omliggende steden. Het is dus aan te raden om vroeg te boeken. Het filmfestival Cannes is namelijk hét grote event van het jaar en is zeer geliefd in binnen- en buitenland. Vanuit Nice ging ik met de trein naar Cannes. Vanaf het station van Cannes is het nog maar een klein stukje lopen naar het palais de festival. Het was een belevenis die ik alleen ging meemaken, ik kende namelijk hélemaal niemand. Maar daar kwam al snel verandering in. Op straat was de sfeer namelijk onbeschrijfelijk fijn en optimistisch. Iedereen was blij,  mooi opgemaakt en had zijn of haar kapsel in de stelten gezet. Daarnaast had iedereen zijn mooiste jurk of pak uit de kast getrokken. Iedereen was vrolijk en iedereen sprak met elkaar. Hierdoor speelde het filmfestival zich niet alleen in het palais de festival af, maar ook buiten op straat en de boulevard.

Zelf ben ik de hele boulevard afgelopen, om de sfeer bij de strandtenten te proeven. Het bijzondere was dat er een mogelijkheid was om films te bekijken op het strand, met een mega grote beeldscherm in de buitenlucht. Dus als je geen kaart hebt kunnen bemachtigen voor een film, kon je altijd nog een film bekijken op het strand van Cannes. Met het rustgevende geluid van de zee en de zonsondergang op de achtergrond, is dit zeker geen verkeerd alternatief.

film1

Grote filmsterren waren aanwezig, die in alle luxueuze hotels vertoefden met uitzicht op zee. Daarnaast mogen zij de mooiste jurken of kostuums aantrekken en zijn op de meest fancy feestjes te bekennen. De pérfecte plek om te netwerken of gewoon een knappe filmster aan de haak te slaan. Zelf had ik helaas geen kaartje van een film kunnen krijgen, daarom heb ik het redcarpet moment als paparazzi meegemaakt. Omdat ik redelijk vroeg was, heb ik een hele goede plek kunnen bemachtigen om de sterren te zien shinen op de redcarpet. Eerst werd ik helemaal gefouilleerd, maar was vervolgens helemaal ready om alle sterren te zien shinen. 

film-4     film-3

Na afloop kwam ik een bekende tegen die ik in Nice had ontmoet en hij vroeg of ik mee wilde naar een feest op het strand. Dit liet ik me geen twee keer zeggen, dus hebben we gezellig gin tonics gedronken met een groep en kon het feest op het strand beginnen. Met vuurwerk, muziek en champagne die rijkelijk vloeide, was het een feest om nooit te vergeten.

film2

Volgend jaar is het bestaat het filmfestival 70 jaar en dat is dus een extra goed excuus om het festival weer bij te wonen.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Mas de Pierredon - CotedAzur.nl

Mas de Pierredon

Toulon

  • Stacaravans op ruime plaatsen
  • Mooi zwemparadijs
  • Sportmogelijkheden

Dicht bij de zee, twee zwembaden en leuke waterglijbanen; dat is camping Mas de Pierredon!

CotedAzur.nl