Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Een dagje Saint-Paul-de-Vence: 3 tips

Schitterend stadje met een rijke geschiedenis

Saint-Paul-de-Vence is een schilderachtig 16e eeuws vestingstadje aan de Côte d’Azur, iets ten westen van Nice. Na de Eerste Wereldoorlog werd Saint-Paul-de-Vence bekend bij het grote publiek dankzij de aanwezigheid van verschillende kunstenaars. Er is vandaag de dag dan ook nog veel kunst te vinden. Het heeft een prachtige ligging op een heuvel, wat zorgt voor een prachtig uitzicht, en wordt omsloten door een stadsmuur. Het stadje kent een rijke historie, die je dan ook overal terug ziet. Als één van de mooiste plaatsjes in de regio kan het er in het hoogseizoen best druk zijn, houd daar dus rekening mee. In dit blog geef ik je drie tips als je een dagje naar Saint-Paul-de-Vence gaat tijdens je vakantie aan de Côte d’Azur!

Slenteren door de oude straatjes

Kijk om je heen en geniet. Saint-Paul-de-Vence is een populair plaatsje onder toeristen, en dat is niet voor niets. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het oude dorpje veel historie ademt. De prachtige oude straatjes herbergen talloze winkeltjes, kunstgalerieën en leuke restaurantjes en terwijl je er door heen loopt kijk je je ogen uit. En het voelt een béétje alsof je terug in de tijd bent gegaan. De Rue Grande is een aanrader!

Bouwwerken van Saint-Paul-de-Vence

Saint-Paul-de-Vence is heel mooi gerestaureerd, veel gebouwen dateren uit de middeleeuwen. Het stadje heeft prachtige mooie bouwwerken die te bewonderen zijn, bijvoorbeeld de prachtige oude stadsmuur en de oude stadspoort. De 16e eeuwse kapel Chapelle des Pénitents Blanc is ook écht de moeite waard.

Fondation Maeght

De Fondation Maeght, of voluit La Fondation Marguerite et Aimé Maeght, is een privé-museum en beeldenpark, iets buiten de stad. Het bijzondere museum met bijbehorend park heeft een collectie twintigste-eeuwse schilderijen, tekeningen, grafische werken en sculpturen en deze collectie hoort tot de belangrijkste van Europa. Zeker een aanrader als je een kunstliefhebber bent!

Saint-Paul-de-Vence

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl