Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Met je huisdier op vakantie naar de Côte d’Azur

Op vakantie gaan doe je het liefst met je hele gezin: dan laat je je trouwe viervoeter het liefst niet achter. Ook langs de Côte d’Azur is je hond of kat meer dan welkom. Heerlijk met je hond aan de lijn flaneren langs de boulevard, of ravotten op het strand. Een betere vakantie kunnen jij en je huisdier je niet wensen. Of je nu een echte kampeerder bent, of gaat voor een luxe villa: Côtedazur.nl heeft voor iedere viervoeter (en eigenaar) een passende accommodatie. Maar waar moet je eigenlijk allemaal aan denken voor je de koffers pakt en je met je hele gezien aan de reis begint? Ga je op vakantie met de auto, of niet?

Waar moet je aan denken?

Waar moet je op letten voor je met je hond naar de Côte d’Azur reist? In Frankrijk zijn er enkele wetten en regels als het gaat om huisdieren en ook op vakantievierende huisdieren. Zo moet de viervoeter ingeënt zijn tegen hondsdolheid (de eerste keer minimaal 21 dagen voor vertrek) en voorzien zijn van een identificatiechip en een EU-dierenpaspoort.Verder mogen puppies jonger dan 3 maanden Frankrijk niet in.

Ook is het belangrijk om te weten dat er voor bepaalde rassen (als Mastiff en Staffordshire terriers) en kruisingen strenge regels bestaan, en sommigen zijn zelfs helemaal verboden. Op de website van de “Société Centrale Canine” vindt je hier meer over en ook het LICG kan helpen.

Hoe reis je?

Wanneer je al het bovenstaande bent nagegaan en hebt geregeld kan de reis beginnen. Reis je met de auto? Een reis richting de Côte d’Azur is al gauw meer dan 12oo kilometer, dat is toch wat anders dan een ritje naar de dierenarts of even de hond meenemen naar oma. Houd er rekening mee en stop vaak genoeg zodat ook de hond even zijn benen kan strekken. Je kan van tevoren een hond vast voorbereiden op een langere rit door dit te oefenen: neem de hond wat vaker mee in de auto, ook voor langere afstanden. Ook kan een hond last hebben van wagenziekte, of zenuwen in de auto. Overleg het gebruik van medicatie zoals sprays of tabletjes van tevoren met je huisarts zodat je rustig aan de reis kunt beginnen.

Je kan er ook voor kiezen om met de trein of het vliegtuig te reizen. Maar ook hier zul je je hond en jezelf goed op moeten voorbereiden. Het belangrijkste is dat de hond fit is voor de reis en dat je hem alvast laat wennen aan de manier waarop!

Bestemmingstip: Esterel Caravaning

Voor wie niet kan kiezen tussen kamperen of een luxe vakantie is Esterel Caravaning een uitermate geschikte bestemming. Een grote camping op zo’n vijf kilometer van het badplaatsje Agay: slechts vijf minuten rijden! De camping bevindt zich midden in het Esterel gebergte. Dit staat garant voor urenlange wandelingen door de natuur, net buiten de camping. Loslopen kan, maar hou de hond wel goed in te gaten: er lopen ook wilde zwijnen en vossen door dit gebied.

Bekijk alle accommodaties waar huisdieren zijn toegestaan!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl