Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Op zeilvakantie aan de Côte d’Azur: route + tips

Ben je een echte zeilliefhebber? Of wil je een week (of langer) doorbrengen op het water met een schipper? Hoe dan ook, een zeilvakantie aan de Côte d’Azur is echt geweldig. In alle vrijheid varen en op je eigen tempo de mooiste plekken van de Franse Rivièra ontdekken. Waar wacht je nog op? Ik deel een zeilroute die je langs de meest bekende steden leidt en geef je enkele tips. Lees je mee? 

Marseille als startpunt

Wanneer je naar de Côte d’Azur gaat vlieg je naar Nice of Marseille. Ik raad je aan om een vlucht te boeken naar Marseille wanneer je wilt gaan zeilen zodat je deze plek ook als startpunt kunt nemen. Je vaart dan richting het oosten en mist geen enkele hotspot van de Franse Rivièra. 

Zeilen - Op zeilvakantie aan de Côte d'Azur

Foto: Matthieu Da Cruz via Unsplash

Een route langs de meest bekende steden aan de Côte d’Azur

Beginnen in Marseille dus, met als eindpunt van je zeilvakantie Monaco. In de tussentijd passeer je nog eens heel veel steden die echt een bezoek waard zijn. Enkele voorbeelden waar je naar mijn mening zeker moet stoppen zijn Toulon, St. Tropez, Cannes en Nice. Dit zijn steden die iedereen een keer gezien moet hebben. Hoe tof is het om al deze steden in één keer af te kunnen strepen van je bucketlist? 

Saint Tropez - Saint TropezOp zeilvakantie aan de Côte d'Azur

Foto: Valentin B. Kremer via Unsplash

Tip 1: huur een zeilboot via Click & Boat

Vliegen naar Marseille dus om vanaf daar in alle vrijheid op een zeilboot te stappen. Met wie ga jij zeilen? In ieder geval kun je via Click & Boat een boot huren in Frankrijk. Super handig, want deze website brengt alle particuliere verhuurders van boten bij elkaar. Zo heb je een handig overzicht en kun je vergelijken op bijvoorbeeld de prijs. Je kunt je zeilboot ook all-risk verzekeren via Click & Boat, wat wel zo’n veilig idee is. Vergeet niet om te filteren op stad. Kies voor Marseille en zie waar in deze stad je allemaal een boot kunt huren. De keuze is reuze! 

zeilboot - Op zeilvakantie aan de Côte d'Azur

Foto: Bobby Burch via Unsplash

Tip 2: maak een reisplanning

Zelf vind ik het heerlijk om vooraf alleen te bepalen naar welke steden ik wil en verder niets vast te leggen. Als je gaat zeilen is een beetje voorbereiding alleen wel handig en dat heeft alles te maken met tip 3. Bedenk in ieder geval waar je heen wilt en hoelang je op elke plek wilt blijven. 

Tip 3: regel je ligplaats in de haven

De Côte d’Azur is een populaire regio om te zeilen. De wind is vaak perfect en de steden zijn populair onder zeilliefhebbers. Zorg er daarom voor dat je op tijd je ligplaatsen reserveert in de havens en verdiep je in de havens die er zijn. In Nice zijn er bijvoorbeeld twee havens waar je kunt aanmeren. Persoonlijk zou ik voor Puerto de Niza kiezen, deze ligt bijna in hartje centrum.

Haven Nice - Op zeilvakantie aan de Côte d'Azur

Foto: Nick Karvounis via Unsplash

Ben jij al eens op zeilvakantie geweest? 

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

La Palmeraie

Familie Dijkhuizen, 27 mei 2019

Super vakantie gehad

Ervaring

Goed vakantiepark met mooi zwembad, ligging gunstig voor uitstapjes aan de cote d’Azur, handige broodservice voor in de ochtend.

Tips in de omgeving

Grimaud

Bezocht La Palmeraie in juni 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

CotedAzur.nl