Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Beaulieu-sur-Mer

Een geliefde bestemming onder royals

Deze kleine gemeente in het departement Alpes-Maritimes ligt op een perfecte locatie aan de Côte d’Azur, namelijk tussen Nice en Monaco. Hier vind je alles wat je zoekt voor een perfecte vakantie. Mooie stranden, palmbomen, een azuurblauwe zee, bergen, twee leuke havens, tal van winkeltjes en ga zo maar door. Beaulieu-sur-Mer is een geliefde bestemming onder diverse royals!

Dit dorp wordt al vanaf de prehistorie bewoond. In en om Cap Roux zijn verschillende sporen van menselijk bestaan tijdens de prehistorie gevonden. Ook zijn er sporen van Gallo-Romeinse bezetting gevonden, namelijk zo’n 145 graven.

Kunst, cultuur en natuur in Beaulieu-sur-Mer

De plaats is rijk aan diverse architecturale bouwwerken uit de Belle-Époque, ook wel het Franse gouden tijdperk genoemd. Deze periode begon aan het einde van de negentiende eeuw en eindigde in 1914, het begin van de Eerste Wereldoorlog. Het Paleis des Anglais, La Rotonde, le Bristol en het Casino, drukken allen hun stempel op deze mooie locatie. Het is zelfs mogelijk om de zogenaamde tour ‘’Sur les pas de Belle Époque’’ te doen. Je kunt zelfstandig deze route lopen langs al deze bouwwerken, maar het is ook mogelijk om onder leiding van een gids deze tour te doen. Dit kan op donderdagochtend om half tien. Wel even reserveren! Bezoek ook Villa Kérylos. Dit is een betrouwbare reconstructie van een verblijf uit de Griekse oudheid. Erg indrukwekkend! Tenslotte zijn er ook verschillende tuinen die je kan bezoeken. Zo is er een tuin met maar liefst 100 olijfbomen en een botanische tuin.

Plezier

Beaulieu-sur-Mer beschikt over twee stranden en twee havens. In de grotere haven, la Port de Plaisance, kun je verschillende watersporten beoefenen, waaronder parasailen. Vissen is natuurlijk ook mogelijk. Ook een leuke optie: een dagje dolfijnen en walvissen spotten! Dit kun je doen vanaf een boot die vertrekt vanuit deze haven. Er zijn ook veel leuke winkeltjes, terrasjes en restaurants. In het centrum zitten maar liefst 250 ondernemers en kunstenaars gevestigd, dus shoppen en souvenirs scoren gaat hier zeker lukken. Lekker eten en drinken hoort er natuurlijk ook bij!

Tips

Elke ochtend is er een markt waar je verse groenten en fruit kan kopen. Elke zaterdagochtend (en in de zomer op zondagochtend) is er tevens een lokale markt met allerlei Provençaalse specialiteiten, geuren en kleuren. Tenslotte is dit plaatsje is het decor van twee grote festivals, namelijk Les Nuits Guitares en het Beaulieu Classic Festival. Op het eerstgenoemde spelen de grootste namen uit de gitaarscene. Dit festival vindt plaats op 26, 27 en 28 juli (2018) in de Jardin de l’Olivaie (de olijfbomentuin).

Kenmerken

  • Tussen Nice en Monaco
  • Veel winkeltjes en terrasjes
  • Villa Kérylos

Pagina delen

CotedAzur.nl