Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Draguignan

Op zo'n 40 kilometer van de kust

In het hart van de Var, op 40 kilometer van de Middellandse Zee ligt het prachtige Draguignan. Een stad met een rijke geschiedenis, zo duikt het stadje al in 909 na Christus op in de boeken. Het duurde echter nog tot de 17e eeuw voor het oude dorpje uitgroeide tot een van de belangrijkste steden in de regio.

Draguignan: echt gezellig

Hoewel de stad in 2010 nog werd getroffen door een overstroming, is het vandaag de dag een heerlijke stad voor een bezoekje tijdens de vakantie. In het centrum van de stad zijn er verschillende leuke winkeltjes en terrasjes om op te vertoeven. ’s Zomers worden er ook allerlei festiviteiten georganiseerd. Zo zijn er in juli allerlei zomerconcerten en verschillende festivals en kent augustus de dag van de bevrijding en de week van de lach!

Naast genieten op het terras in het zonnetje kun je tijdens je vakantie Draguignan ook bezoeken voor een cultureel uitstapje. Zo vind je op de route Monferrato de “Pierre de la Fée”, ofwel de Stenen Elf. Het is een van de grootste monumenten uit de provence: het weegt ongeveer 60 ton en is 2 meter hoog! Het grote stenen monument doet een Nederlander in eerste instantie misschien denken aan een hunnebed, maar het biedt in de omgeving de basis voor vele legendes. De beroemdste is misschien wel de legende van de Fee Estérelle aan wie ook het nabijgelegen massief haar naam te danken heeft.

Bezienswaardigheden in Draguignan

Naast het reusachtige stenen monument zijn ook het monument van de Rhône en de Amerikaanse begraafplaats een bezoek waard. Dit monument is gesticht ter ere van de geallieerde invasie op 15 augustus 1944 onder de naam van “Operatie Dragoon”. Het monument, een bronzen reliëf-kaart, vertoont de militaire operaties uit die tijd. Ook de Chappelle Saint-Sauveur is een bezoek je waard. Een kapel uit de 12e eeuw voor de Hospitaalridders van Sint Jan van Jeruzalem. Naast dat het een bijzonder gebouw is, worden hier ’s zomers verschillende tentoonstellingen georganiseerd.

Tot slot kun je er bijna niet omheen: net als in alle steden, is er ook de klokkentoren van Draguignan. Daar waar de stad eigenlijk om bekend staat! Als je je vakantie dan toch in de omgeving viert, kan je er net zo goed even langs gaan!

CotedAzur.nl