Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Fayence

Een typisch Povençaals dorpje

Ten noorden van Fréjus en Saint-Raphaël liggen de Pays de Fayence: een bergachtig gebied waarin rondom het plaatsje Fayence een aantal kleine dorpjes liggen. Deze hooggelegen dorpjes worden de “villages perchés” genoemd en hebben allen hun middeleeuwse karakter en eigen charme nog bewaard.

Informatie over Fayence

De Pays de Fayence bestaat uit de dorpen Mons, Fayence, Seillans, Tourettes, Callian, Montauroux, Tanneron en Saint-Paul-en-Foret. Het is een zeer geliefde toeristische bestemming en een goed startpunt om de Côte d’Azur te ontdekken. Met de auto is het slechts een half uurtje rijden naar de kust.

Fayence is gesticht door de Romeinen, die de plaats “Favienta Loca” noemden wat ook wel “aangename plaats” betekent. Later werd het dorp een vakantieoord voor de bisschoppen van Fréjus. In het dorp getuigen de vele middeleeuwse overblijfselen van een rijke historie. De Tour de l’Horloge, de hoogstgelegen kerktoren van het dorp, biedt rondom een fantastisch uitzicht over het omliggende dal waarbij op een oriëntatietableau wordt uitgelegd wat er te zien is. Beroemd zijn ook de oude broodovens. Tenslotte, Le Four du Mitan. Deze bezienswaardigheid was oorspronkelijk de grootste van de vier dorpsovens en is nu een leuk, klein museum wat gratis te bezoeken is.

Fayence is een gezellig, typisch Povençaals dorpje met smalle kronkelende straatjes. Drie keer per week is er markt, op dinsdag-, donderdag- en zaterdagochtend tot ongeveer 12:30 uur. Tot slot, in de plaats zelf, maar ook in de omliggende dorpen, vind je tal van restaurants: van chique sterrenzaak tot gemoedelijke Franse bistro.

Uitstapjes in de buurt van Fayence

In de omgeving van Fayence kun je leuke uitstapjes maken. In Grasse bijvoorbeeld, de parfumstad van Frankrijk kun je zien en ruiken hoe parfums gemaakt worden. Het is zelfs mogelijk een eigen parfum te creëren! Daarnaast is in Grasse veel kunst en historie en is het ontspannen slenteren door de autovrije straten. Voor liefhebbers van water en natuurschoon is een bezoek aan de Gorges du Verdon een must. Na de Grand Canyon is dit de grootste kloof ter wereld. Je kunt de Gorges du Verdon met de auto bekijken, maar ook lopend over een 15 kilometer lang wandelpad. In Moustiers zijn kano’s, kajakken en waterfietsen te huur. Mons, één van de dorpen van de Pays de Fayence, ligt op 800 meter hoogte en op een heldere dag reikt het uitzicht wel tot aan Corsica.

Kortom, een verblijf op een vakantiepark of camping in de omgeving van Fayence biedt mogelijkheden te over voor een gevarieerde vakantie in Frankrijk met een vleugje Provençe en de nabijheid van de Côte d’Azur.

CotedAzur.nl