Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Les Issambres

Een kleinschalig centrum met in de zomer veel activiteiten

In het departement de Var, tussen de wat grotere badplaatsen Sainte-Maxime en Fréjus, ligt het badplaatsje Les Issambres. Les Issambres valt onder de gemeente Roquebrune-Sur-Argens en heeft een relatief klein centrum. Over het algemeen kun je hier lekker genieten van de rust en de natuur, maar ook voor actievelingen is hier genoeg te doen. Dit maakt de plek ideaal voor gezinnen.

Badplaats

Les Issambres ligt aan de golf van Saint-Tropez. Deze mondaine badplaats is dan ook dichtbij (23 km). Al is het centrum vrij klein, het zandstrand langs het dorp is daarentegen ongeveer acht kilometer lang! Langs de kustlijn met eikenbomen, pijnbomen en palmbomen, vind je dan ook verschillende baaien. Hier kun je genieten van de zon en af en toe een duik nemen in de Middellandse Zee.

Wil je ook graag een beetje kennismaken met de eeuwenoude geschiedenis van deze omgeving? In Roquebrune-Sur-Argens staat de kerk van Saint-Pierre-et-Saint-Paul. Deze kerk is in de 16e eeuw gebouwd en is tegenwoordig een historisch monument.

Omgeving van Les Issambres

In en om Les Issambres valt genoeg te beleven. In de zomermaanden wordt er veel georganiseerd. De rommel- en avondmarkten zijn toch wel het bekendst en zeker leuk om heen te gaan. Bij een badplaats horen natuurlijk ook leuke stranden. In de buurt (1 km) vind je Plage de la Garonnette et iets verderop (4 km) het strand van St. Aygulf, waar je makkelijk je auto kan parkeren. In de omgeving van Les Issambres ligt het natuurgebied les Petites Maures. Hier kun je prachtig wandelen tussen de heuvels met uitzicht op de Middellandse Zee.

Doen

De Côte-d’Azur kenmerkt zich door grote mondaine steden als Nice, Saint-Tropez en Cannes. Heb je deze al eens bezocht of wil je liever iets minder toeristische plaatsen bezoeken? Ga dan eens naar Saint-Raphaël en/of Fréjus. Actievelingen kunnen in Roquebrune-Sur-Agens lekker watersporten bij Water Glisse Passion. Waterskiën, wakeboarden, kajakken, bijna alles is mogelijk! Tenslotte liggen er in de nabije omgeving ook twee waterparken waar kinderen de tijd van hun leven kunnen beleven: Waterpark Aqualand Sainte-Maxime en Waterpark Aqualand.

CotedAzur.nl