Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Ramatuelle

Stadje in de heuvels boven Saint-Tropez

In de heuvels boven Saint-Tropez ligt het pittoreske plaatsje Ramatuelle. Samen met Gassin was het plaatsje oorspronkelijk voor de lokale bevolking gebouwd als toevluchtsoord voor de piraten, die in het verleden de Middellandse Zee terroriseerden.

Informatie over Ramatuelle

Ramatuelle ligt bovenop een heuveltop en de smalle straatjes liggen in een cirkel om het centrum heen. Het belangrijkste historische monument is de kerk de Notre Dame, die gebouwd werd in de 16e eeuw. De klokkentoren deed tevens dienst als uitzichtpost. Bij een bezoek aan Ramatuelle zal de auto buiten de stad geparkeerd moeten worden. Vanaf deze parkeerplaats heeft u een fantastisch uitzicht over de omliggende wijngaarden en het strand van Pampelonne met de hoge vuurtoren op Cap Camarat. Deze vuurtoren is de tweede hoogste in Frankrijk, maar kan helaas niet beklommen worden.

Ramatuelle is een echt centrum voor kunsten en ambachten en er zijn vele kleine galerietjes te bezoeken. De smalle steegjes en kleurige huizen, bedekt met geurig bloeiende Bougainville, vormen een schilderachtig decor om ontspannen doorheen te slenteren. In de zomer komen vele muziekliefhebbers naar Ramatuelle voor de muziekfestivals zoals het klassieke muziekfestival en “Jazz à Ramatuelle” in augustus.

Het strand van Pampelonne

Ramatuelle staat met name bekend om het beroemde strand van Pampelonne. Dit fijne zandstrand is maar liefst vijf kilometer lang en heeft kristalhelder water en vele kreekjes en inhammen. Het strekt zich uit van de Cap Pinet tot aan de Cap Camerat. Op het strand zijn meer dan 25 strandtentjes te vinden, waaronder het mondaine Tahiti Plage en Club 55. Het strand van Pampelonne was in 1944 het decor voor de landing van de geallieerden, die de bevrijding van Frankrijk inluidde.

Het is nog steeds een landelijk dorpje en een rustige vakantiebestemming te midden van de drukte van de Rivièra kust. Een vakantie op een camping of in een vakantiehuis in de buurt van Ramatuelle is een goede uitvalsbasis om de hele baai van Saint-Tropez te ontdekken.

CotedAzur.nl